Светият синод на гръцката църква издаде призив към свещениците и

...
Светият синод на гръцката църква издаде призив към свещениците и
Коментари Харесай

Църквата призова духовенството и вярващите: Ваксинирайте се и носете маски!

Светият синод на гръцката черква издаде апел към свещениците и вярващите да се имунизират против Covid-19, да носят маски и да съблюдават безвредни дистанции в църквите, с цел да овладеят разпространяването на ковид, оповестява " Кийп толкинг Грийс ".

Също по този начин приканва неимунизираните вярващи да вървят в църкви, откакто са направили бърз или PCR тест, и акцентира задължението на духовниците, артистите и помощния личен състав да вършат диагностични проби два пъти седмично, както повелява новите държавни правила.

Призивът идва, защото страната е изправена пред невиждан скок в инфекциите, а неимунизираните гости на черква са освободени от задължението да показват негативен бърз или PCR тест, преди да влязат в място за поклонение, държавно решение, което провокира доста рецензии.

" В отговор на повишаването на случаите на ковид, Светият Синод, в допълнение към своите писмени апели и указания, приканва цялото си духовенство, както и вярващите, когато посещават светите храмове, да съблюдават напълно всички ограничения за отбрана от разпространяването на коронавирусна болест и приканва всички да се имунизират съгласно напътствията на здравната общественост ", се споделя в изказване на Светия синод след съвещание.

В четвъртък двама епископи, епископът на Лесбос и епископът на Додонис, дадоха краен период на локални свещеници да се имунизират или да даде здравно удостоверение, за какво не би трябвало, в противоположен случай ще бъдат отстранени от работа без заплата.

Според известия в медиите, на остров Лесбос има 35 неимунизирани свещеници и някои от тях даже приканват вярващите да се въздържат от имунизации.

Според същите източници духовник, инфектиран с Covid-19, неотдавна е провел следобедна работа в черква, разпространявайки вируса измежду вярващите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР