Светещата като коледна елха Десислава Иванчева е най-яркият символ на

...
Светещата като коледна елха Десислава Иванчева е най-яркият символ на
Коментари Харесай

Пурко, Пепеляшка и цвърченето на мишките

Светещата като коледна елха Десислава Иванчева е най-яркият знак на лицемерните лозунги на борците за “правосъдие”, “върховенство на закона” и прочие клишета, зад които в действителност се крият апетитите за власт, за обезпечаване на трудова претовареност на професионални протестъри и най-много - реализирането на корупционните практики, против които другояче се политиканства и даже марширува по “жълтите павета”.

Една от незабравимите функции на огромния Тодор Колев бе тази на бедния селски музикант Пурко, който в “Господин за един ден” смени прокъсаните дрипи с бляскав костюм, единствено че илюзията доста бързо се изпари. И до момента в който Пурко е воин в обичана комедия, то една инцидентно попаднала фризьорка в обществения живот напълно действително повече година и половина се изживяваше като Пепеляшка от “Младост”. Достатъчно е човек да потърси фотоси от втората половина на 2016 година, когато никому незнайната Десислава Иванчева яхна недоволството от презастрояването на жителите на втората по величина “столична спалня” и да съпостави облеклото на кметицата при нейния арест на бул. “Васил Левски”. Сиво-белите маратонки, трикотажната блузка и евтините дънки са сменени с грациозен бутиков костюм, с дантелена риза с “бяла якичка” и маркова пухенка. Видно е, че до момента в който събира подписи и поддръжка от жителите на “Младост” преди две години, Иванчева е без марковия часовник, до който във вторник преди обед щракнаха стоманените белезници. За опитните криминолози смяната в обществения статус на обвинено лице постоянно е било сигурен знак за елементарно извоювани, а постоянно и нелегално финансови средства.

Опитващият се да се изплъзне от бирника Пурко и “светналата” при антикорупционната реализация Пепеляшка разсънват състрадание с наивната си елементарност. Но до момента в който Пурко оставя голи и боси невръстните си Гаврошовци, при Пепеляшка губещите са надалеч повече, а и залогът – доста повече от няколко комата черен самун за попара. Без хранилката на общинския бюджет остават куп професионални протестъри, зелени рекетьори и псевдополитици. Алчността на дантелената Пепеляшка оставя без инструмент за рекет и въздействие и надалеч по-крупни фигури от добре известното българско олигархично задкулисие. Заради това, още в първите часове след акцията на правоохранителните органи, дебатът е оглушен от неистово цвъртене, сходно на това, което мишките издават, когато попаднат в капан.

Операцията на Специализираната прокуратура и Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване нелегално добито имущество бе по този начин добре осъществена, че би трябвало да влезе в образователната стратегия на студентите за изпита им по Наказателно-процесуално право. Вместо това, телевизионни юристи, хибридни политици, поръчкови анализатори и елементарни самозванци три дни се пробват да настроят обществото против дейностите на държавните обвинители и антикорупционните сътрудници, които съзнателно и професионално приложиха всичките формалности, които са залегнали в родния Наказателно-процесуален кодекс. Арестът на Иванчева и заместничката й Биляна Петрова демонстрира какъв брой нужна е цялостна промяна на наказателната политика у нас. Заради осъществявания с педантизъм български Наказателно-процесуален кодекс, доказването на комплицирани закононарушения, каквито са търговията с въздействие и корупцията, освен, че е извънредно трудоемко, само че разрешава на подбрани юристи да употребяват и най-малкия пропуск, с цел да нападат обвиняването, а с общителното подпомагане на угрижен за правата на индивида арбитър, да обезпечат оправдателно решение на корумпирания властимащ или в краен случай - условна присъда.

Вместо да се адмирират дейностите на държавните институции, които демонстрират немислима и невиждана до скоро съгласуваност при съвършено осъществената интервенция, ръководителите на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ бяха принудени да се изясняват поради комфортно мултиплицираните от поръчкови “медии” клевети и неуместни изказвания. Операцията на сътрудниците от Антикорупционната комисия и спецпрокурорите е следващият пестник, който последователите на “румънския модел” за битка с корупцията получават от ориста и от личната си лакомия. Фразата “корупция е всяка спекулация, в която не участваме” наподобява би трябвало да се трансформира в слоган на новата/стара джендър-политическа коалиция, дирижирана от подсъдими олигарси. Оказва се, че до момента в който декларативно активността на Лаура Кьовеши в Румъния, се афишира за образец за подражателство, то реализирането “на терен” у нас, скоропостижно бива оповестено за размахване “властовата бухалка” против неодобните съперници. Кой естествен човек би се вързал на ширещото се безумно изказване, че прокурори, спецагенти и куп специалисти ще си разрешат да фабрикуват подправени доказателства, да вършат извънредно комплицирана, като логистика, организация, да обработват по реда на Наказателно-процесуален кодекс материални доказателства, каквито се явяват белязаните със специфичен химикал 70 000 евро, а и да провеждат записването пред арбитър на показанията на изнудвания вложител, който, на всичкото от горната страна, бил заставен да обезпечи парите, тъй като българските служби не разполагат с такава крупна сума.

Профанизирането на дебата, чрез “цвърченето на мишките”, цели осъществяването на още най-малко две задания. Не е истина, че Десислава Иванчева завоюва изборите като “граждански кандидат”. Бившият червен общински консултант, народен представител и някогашен заместник-министър на финансите Георги Кадиев самичък призна, че е обезпечил финансирането и логистиката по избирането на Иванчева през 2016 година Видно е, че Иванчева работи повече от добре и с партията на Зелените, чийто съпредседател Владислав Панчев, прочут още като Владо Компенсаторката, в действителност в никакъв случай не се е откъсвал от опеката на официално някогашния си шеф –Иво Прокопиев. Това изяснява и “цвърченето” на различен джендър-политик –Христо Иванов, чиито юридически знания стигат до такава степен, че да си разреши да проучва още неприключили процесуално-следствени дейности.
Светещата като коледна елха Пепеляшка е най-яркият знак на лицемерните лозунги на борците за “правосъдие”, “върховенство на закона” и прочие клишета, зад които в действителност се крият апетитите за власт, за обезпечаване на трудова претовареност на професионални протестъри и най-много - реализирането на корупционните практики, против които другояче се политиканства и даже марширува по “жълтите павета”.

В проблема с регион “Младост” има и още една специфичност – обезпечаването на чадър над едни вложения и спъването на други. От встъпването в служба на Иванчева, на територията на общината множеството градежи срещаха пречки от страна на кметицата. Това беше известно и преди антикорупционната интервенция, само че на жителите на “Младост” това се “продаваше” за угриженост за зелените площи. И в случай че част от вложителите срещаха арогантността на повярвалата си, че е Пепеляшка фризьорка, то за други спънки нямаше, стига да са от избран олигархичен кръг или негови спонсори. Кои са те ли? Ще ги разпознаете по “цвърченето” на мишките им. Колкото и мощно да е то в последните дни, пробвайки се да заглуши обстоятелствата, доказателствата и изобличаващата истина, няма по какъв начин да заблуди болшинството от българския народ, който умно е пратил приносителите на болести гризачи в политическите им дупки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР