Светът се намира на плато по отношение на заболеваемост от

...
Светът се намира на плато по отношение на заболеваемост от
Коментари Харесай

СЗО: Светът се намира на плато по заболеваемост от COVID-19

Светът се намира на плато във връзка с заболеваемост от, само че в другите райони обстановката е друга. Това съобщи специалистът от Световната здравна организация (СЗО) Мария ван Керкхове, представена от БГНЕС.

„ Ние достигнахме плато, само че това плато е на задоволително високо равнище ”, означи тя по време на онлайн сесия с консуматори в обществените мрежи. В другите райони обстановката е друга, акцентира Ван Керкхове. В Северна и Южна Америка се следи растеж на броя на позитивните и на смъртните случаи, в Европа има понижение на позитивните и повишение на смъртните случаи, а в Африка числата понижават. Ситуацията провокира безпокойствие, изключително като се има поради, че пандемията продължава към този момент 20 месеца и разполагаме с инструмент за битка с нея, означи специалистът.
 СЗО: Решенията за смяна във имунизационната акция против COVID-19 в България се основават на качествени данни СЗО: Решенията за смяна във имунизационната акция против COVID-19 в България се основават на качествени данни
" Решенията за смяна във имунизационната акция в България се основават на качествени данни. Това се случи след смяна в прилаганат...

Загриженост изрази и шефът на програмата по изключителни обстановки на СЗО Майкъл Райън. „ Връщаме се към обстановка, в която не бихме желали да попадаме. В някои страни с високи равнища на имунизация има растеж на заболеваемостта ”, акцентира той. Според него, този факт значи, че вирусът продължава да бъде с огромен капацитет.

Райън обърна внимание и на несправедливата обстановка в света, когато „ в едни страни има ваксини, само че хората не желаят да се имунизират, а в други има доста хора, които желаят, само че няма ваксини ”. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР