Светът посрещна 2018-та година в атмосфера на несигурност, макар и

...
Светът посрещна 2018-та година в атмосфера на несигурност, макар и
Коментари Харесай

Протестите в Иран и готовността за междукорейски диалог са сред водещите международни новини от седмицата

Светът посрещна 2018-та година в атмосфера на неустановеност, въпреки и новогодишните тържества да не бяха помрачени от тероризъм, както в предишни години. Заплахите пред човечеството са по-големи от всеки път, предизвести в новогодишното си послание генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Северна Корея насочи нова опасност към Съединените щати. Цялата територия на Съединени американски щати е в обсега на нашите нуклеарни оръжия. На бюрото ми постоянно има нуклеарен бутон. Това е действителност, не опасност, съобщи севернокорейският водач Ким Чен-ун. Наред със заканите той показва изненадваща подготвеност за разговор с Южна Корея. Възстановена беше " горещата линия " в демилитаризираната зона на корейския полуостров. Представители на Севера и Юга ще се срещнат на 9 януари в граничното населено място Панминчжон.

Сред водещите интернационалните вести тази седмица бяха митингите в Иран. Първоначално оповестеният претекст беше повишаването на живота, само че последователно започнаха да се чуват и апели за промяна на властта. Върховният нравствен лидер аятолах Али Хаменей упрекна " враговете на Иран ", че подклаждат антиправителствените митинги. Съединени американски щати насърчиха иранските стачкуващи, до момента в който Русия и Китай се оповестиха против интервенция във вътрешните работи на Иран.

Няма късмет Турция да влезе в Европейски Съюз, съобщи френският президент Еманюел Макрон пред гостувалия му в Париж турски президент Реджеп Ердоган. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР