Светът е толкова по-вдъхновяващ, колкото повече успяваме да го разберем

...
Светът е толкова по-вдъхновяващ, колкото повече успяваме да го разберем
Коментари Харесай

Пролетен ден на астрономията в Борисовата градина

Светът е толкоз по-вдъхновяващ, колкото повече съумяваме да го разберем в дълбочина. А съумяваме да го опознаем с помощта на науката ", споделя доцент доктор Владимир Божилов – един от домакините на събитие, обвързвано с пролетния ден на астрономията. То ще се организира на 7 май в Астрономическата обсерватория на СУ „ Св. Кл. Охридски “ в Борисовата градина в София.

Събитието е част от систематичните старания на учените от Физическия факултет на Софийския университет, свързани с връзка на научното знание и запознаване на необятната аудитория освен с научните постижения, само че и с хората, които са се посветили на просвета.


Проявата е подобаваща за всички възрасти и ще разреши на посетителите да се срещнат с настоящи български учени, да им задават въпроси,  да се срещнат от близко с работата им и с нейното значение за обществото.

Гостите ще могат да схванат повече и за самата обсерватория - най-старата на Балканския полуостров. Тази година тя навършва 130 години, а самата постройка е монумент на културното завещание.

Чуйте диалога с Владимир Божилов, който е измежду гост-лекторите на събитието, показва акценти от програмата и не на последно място - споделя за гражданската просвета и опцията всеки, който има интерес и връзка с интернет, да подкрепи актуалната просвета, освен това без да напуща дома си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР