Светът е странно място и суеверията дебнат отвсякъде. В това

...
Светът е странно място и суеверията дебнат отвсякъде. В това
Коментари Харесай

Вярванията на хората за света, които ще ви шашнат

Светът е необичайно място и суеверията дебнат отвред. В това може всеки да се увери, в случай че се запознае с вярванията на хората, изключително обвързваните с значими моменти или събития в живота. Някои от тях са напряко шокиращи.

В Мавритния би трябвало да си дебела

В Мавритания хората имат вяра, че в случай че мъж се ожени за дебела жена, тя ще донесе благосъстоянието и просперитета на фамилията. Затова дребните девойки би трябвало да бъдат превърнати в дебели млади дами. За задачата те са принуждавани да гълтам по 16 хиляди калории дневно. Насилственото хранене е задача на майката, която употребява всевъзможни насилствени средства, най-много систематичен пердах, с цел да принуди детето да одобри избраната храна.

Цял месец плач за бъдещата младоженка в Китай

 Китайска женитба

В Китай булката би трябвало да плаче по един час всеки ден преди сватбата си в продължение на месец. Постепенно към нея се причисляват околните родственици от женски пол - майка, баба, сестри и всички дами от фамилията. Този бит е израз на наслада и обич. Ако булката не го извършва, нейната майка би трябвало да я принуди с пердах да пролива сълзи.

Ужасен бит с натрупа на умрелите в Тибет

Будистите в Тибет пък практикуват странна традиция, обвързвана с погребалния обред. Тя е резултат на вярванията им, че духът и плътта съществуват като обособени системи и когато човек почине, духът му си отива, а плътта няма потребност от повече внимание. Затова мъртвото тяло се нарязва и оставя на високо място в планината, с цел да послужи за храна на животните. Неизядените остатъци след това се вършат на прахуляк.

Смразяващ кръвта бит в Нова Гвинея

 Вярванията на хората за света - жена в Нова Гвинея

Сред племената в Нова Гвинея съществува вцепеняващ кръвта бит. Когато мъжът почине, брачната половинка му би трябвало да отреже върха на пръста си. Подготовката за интервенцията се състои в завързване на пръста от шамана толкоз крепко, че да изтръпне. След това се отрязва парче от него с секира. Реликвата се пази на особено място, тъй като вярването гласи, че пръстът пази умрелия от злите духове.

Страшната Коледа в Исландия

Коледата е обичан празник на всички места и се чака с неспокойствие. Не и в Исландия. Там имат вяра, че котката Юл дебне из хълмовете, с цел да изяде този, който не е получил нови облекла за нощта преди Бъдни вечер.

Децата в Австралия не желаят Коледата да идва

Страхът съпровожда този обичан празник и в Австралия. Там децата се опасяват от коледния демон, тъй като имат вяра, че той обича да бие деца с пръчка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР