Светът е голям и опасности дебнат отвсякъде. За всяко нещо

...
Светът е голям и опасности дебнат отвсякъде. За всяко нещо
Коментари Харесай

Съвети за оцеляване, които ще ви убият

Светът е огромен и рискове дебнат отвред. За всяко нещо обаче ще се откри някой, който да ни поучава по какъв начин да се оправите по-добре.

Когато става въпрос за оцеляване, съществуват редица препоръки. Част от тях освен че са неправилни, само че могат да ви убият. Ето кои неща, на които са ни учили от дребни, са тотално сбъркани. Вижте препоръките за оцеляване, които са рискови за живота и по-скоро може да ви навредят, в сравнение с да ви оказват помощ.

Храните, които животните ядат, са подобаващи и за хората

Някои птици и животни ядат плодове и гъби, които не се обработват от човешкия корем. Още повече, че хищниците ядат сурово месо – съвсем изцяло отречено от менюто ни.

Ударете в носа акулата, която ви атакува

Ако ви е нападала акула, то несъмнено знаете, че в този миг е извънредно мъчно да нанесете мощен удар в носа на движещото се животно. Когато акулата се опита да ви захапе, то най-добре ще е да се опитате да поставите корав предмет сред вас и нея. Когато не разполагате с подобен, вместо да размахвате юмруци, най-добре забийте нокти в очите и хрилете ѝ.

Измръзналия разтрийте с ракия или го сложете в гореща вана

Горещата вода може да провокира потрес. Ракията върху измръзналата кожа пък може да я нарани. Най-добре е измръзналият крак да се затопля последователно с одеяла и бутилки с топла вода под мишниците.

При захапване от змия може да изсмучете отровата

 Змия

Ако змията в действителност е отровна, отровата незабавно навлиза в кръвния поток. Ако поставите устата върху ухапаното място, единствено ще вкарате още бактерии в раната. Освен това има действителна заплаха отровата на попадне в хранопровода. Истинският съвет по оцеляване е да държите сърдечната периодичност ниска – по този начин кръвта циркулира по-бавно и забавя разпространяването на отровата. Ухапаното място, в случай че е допустимо, би трябвало да се държи под равнището на сърцето. Ухапаният би трябвало да се закара по най-бързия метод в болничното заведение.

Загубите ли се в пустошта, незабавно търсете храна

Тотално неправилно. Можем да оцелеем до шест седмици без храна. За да оцелеем в пустошта, е доста по-важно да си намерим заслон допустимо най-бързо.

Течността в кактуса може да ви избави от жадност

Достоверно единствено в случай че безпогрешно различавате типа кактус, от който можете безвредно да филтрирате вода. В противоположен вид от тази течност ще ви стане неприятно, ще я повърнете, което ще докара до още по-скоростна дехидратация.

Ако ви нападне мечка, правете се на умрели

 мечки

Зависи от мечката и вида на нахлуване. Ако животното ви нападна действително, постоянно се отбранявайте. Когато я видите първи, отстъпвайте постепенно и безшумно към по-безопасно място – мощният звук съставлява по-голям съперник и я кара да бяга. Мечките по природа атакуват единствено с цел да защитят мечетата си. Животното постоянно предизвестява от разстояние, че не е добре да приближавате, като подвига звук. Ако въпреки всичко тя реализира контакт и нямате време да се отдръпнете постепенно от мястото, то легнете по стомах и покрийте с ръце врата си. При хищническо нахлуване обаче най-логично ще е да се борите за живота си с всички сили.

Наклоненият заслон постоянно е положително леговище

Всичко зависи от климата. Наклоненият заслон пази от вятър и мраз през нощта. Когато обаче се нуждаете от топлота, то това е последното нещо, за което може да се сетите.

Мъхът постоянно пораства от северната страна на дърветата

Тотално неправилно. Мъх има насам-натам на дърветата. Ако той е допълнително на някоя от страните, това зависи от околната среда.

Плувайте паралелно на брега, в случай че попаднете в мъртво неспокойствие

 Мъртво течение

Това може да помогне единствено в случай че вълнението идва откъм морето. Често обаче то идва под ъгъл. Най-доброто решение е да се опитате да стоите покрай брега, като плувате перпендикулярно на течението: под ъгъл по отношение на течението и към брега. Най-добрия съвет за оцеляване е да не се изморявате прекомерно и да не плувате против течението. Пазете силите си и останете над водата, до момента в който дойде помощ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР