Свързват Българския търговски регистър с регистрите на държавите-членки на ЕС.

...
Свързват Българския търговски регистър с регистрите на държавите-членки на ЕС.
Коментари Харесай

Свързват българския и европейските търговски регистри

Свързват Българския търговски указател с регистрите на държавите-членки на Европейски Съюз. Това ще стане факт след завършването на плана " Надграждане на Търговския указател за интеграция с платформата за продан на данни сред Търговските регистри в Европейски Съюз, вграждане на регистъра на юридическите лица с нестопанска цел , интеграция с имотния указател, единна входна точка и прекачване на централния указател на особените залози ".

По-рано денем планът бе показан от замeстник-министъра на правораздаването Десислава Ахладова и изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова , оповестиха от Министерство на правосъдието.

Агенция по вписванията е бенефициент по плана за непосредствено даване на безплатна финансова помощ

С построяването на електронен Централен указател за особените
залози (ЦРОЗ) към Агенция по вписванията ще бъдат предоставени на потребителите нови електронни услуги, данните в регистъра ще бъдат обществено налични, като съществуващите досега ще бъдат пренесени към новоизградения ЦРОЗ.

Специална платформа ще осъществя свързаността на Търговския указател с регистрите на държавите-членки. С нея ще се подсигурява трансграничния продан на данни.

Информацията, която ще бъде излъчена, се отнася до започването или прекратяването на производства по разпродажба, неплатежоспособност и изтриване на сдружения от регистрите .

В рамките на плана е планувано да бъдат осъществени и интеграции към Имотния указател, както и забележителен брой други системи за осъществяване на главните правила на Закона за електронното ръководство.

Успешното осъществяване на плана ще усъвършенства административното обслужване на жителите и бизнеса с увеличение броя на услугите, предоставяни по електронен път.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР