Сваленият от поста председател на каталунското регионално правителство Карлес Пучдемон

...
Сваленият от поста председател на каталунското регионално правителство Карлес Пучдемон
Коментари Харесай

Пучдемон поиска освобождаването на задържаните министри

Сваленият от поста ръководител на каталунското районно държавно управление Карлес Пучдемон изиска да бъдат освободени осемте някогашни районни министри, сложени краткотрайно под стража преди няколко часа от испанското правораздаване, съобщи Франс прес.
" Като законен ръководител на държавното управление на Каталуния упорствам за освобождението на съветниците (министрите, бел. АФП) и на заместник-председателя " Ориол Жункерас, съобщи Пучдемон в тирада, излъчена от районната каталунска телевизия.

В изказването, направено в Белгия, Пучдемон прикани каталунците да стачкуват против испанските управляващи " без принуждение, спокойно и с почитание към мненията на всички ", съобщи Асошиейтед прес.

" Яростта, с която испанското държавно управление атакува една прелестна европейска нация, е възмутителна и е опасност за всички нас ", сподели Пучдемон и добави, че каталунската самостоятелност " към този момент не е вътрешен проблем " на Испания.

Хиляди хора излязоха през вчерашния ден по улиците на каталунските градове Барселона, Тарагона, Жирона и Леида, с цел да стачкуват против задържането под стража на членовете на сваленото районно държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР