Суверенният фонд на Катар - QIA, може да вземе участие

...
Суверенният фонд на Катар - QIA, може да вземе участие
Коментари Харесай

FT: Катар ще подкрепи Дерипаска

Суверенният фонд на Катар - QIA, може да вземе присъединяване в IPO-то на холдинга En + на Олег дерипаска. Набирането на капитал е планувано за началото на ноември на фондовите тържища в Лондон и Москва. Това оповестяват от в. " Файненшъл таймс " (FT).

Според вестника, фондът на Катар е в договаряния с китайската CEFC, който, както е известно, възнамерява да купи облигации на En + до $500 милиона посредством дъщерното сдружение AnAn Group. Общият размер на депозитарните разписки е за $1,5 милиарда .

Не можаха да се получат мнения в En + и QIA.

Glencore, която в края на предходната година взе присъединяване в приватизацията на " Роснефт " в съдействие с QIA, ще влезе и в капитала на En +. Както към този момент беше обявено, Glencore посредством дъщерното си сдружение Amokenga Holdings преобразува своят дял от 8.75% от акциите на " Русал " в депозитарни разписки En +. В резултат на това делът на En + в " Русал " ще нарасне от 48,13% на 56,88%.

En + сплотява активите на Олег Дерипаска в металургията, енергетиката и минното дело. Сред тях са 48,13% в " Русал " и други.

На 5 октомври En + Holding разгласи IPO на Лондонската фондова борса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР