Супите заемат важно място в руското меню и могат да

...
Супите заемат важно място в руското меню и могат да
Коментари Харесай

Гренки и кльоцки - любовта на руските супи!

Супите заемат значимо място в съветското меню и могат да бъдат употребявани както студени, по този начин и топли. Няма по какъв начин да не сте пробвали неустоимите съветски боршове, щи и разсолници, в случай че не сте фенове на съветската кухня.

Независимо дали са постни или локални, всеки обяд в съветската кухня стартира точно със чорба, заради което е добре освен да се научите по какъв начин да приготвяте самите супи, само че и с какво да ги поднесете. Ето няколко разновидността:

Кльоцки

Необходими артикули: 100 мл прясно мляко, 1/2 ч.ч. брашно, 2 яйца, 2 с.л. масло

Начин на подготвяне: Млякото се смесва със солта и маслото и се кипва. Към него се се прибавя брашното, всичко се разбърква, вари се на спокоен огън още веднъж при непрестанно безредие за към 5 мин, след което се оставя да се охлади. Към тази примес се прибавят яйцата, отново се разбърква и от по този начин приготвеното тесто се разточват линии, от които се нарязват кльоцки и се пускат във вряща вода. След като са подготвени, могат да бъдат поднесени към всевъзможни постни или месни супи и чорби.

Месни ушички

 Руски месни ушички

Необходими артикули: 1 ч.ч. брашно, 1 яйце, 50 мл вода, 150 г кайма, 90 г пушена сланина, сол и черен пипер на вкус

Начин на подготвяне: От брашното, яйцето и водата се прави тесто, което се разточва и се нарязва на неголеми квадратчета. Сланината и каймата се смесват, подправят се със сол и черен пипер на усет и се поставят по средата на всяко тестено квадратче. Защипват се, тъй че да станат триъгълници, и се пускат във вряща вода. След като стартират да изплуват на повърхността на съда, в който се варят, значи, че са подготвени. Тези месни ушички са съвсем наложителни за щи и боршовете, само че могат да се сервират и към всевъзможни други супи.

Гренки

 Руски гренки са обичайно допълнение към супи

Необходими артикули: 7 филии самун, 1 ч.ч. настърган кашкавал, 2 яйца, 70 г масло, 3 с. л. доматено пюре, сол и черен пипер на усет

Начин на подготвяне: Хлябът се нарязва на кубчета и се изпържва в част от маслото. Кашкавалът, яйцата, доматеното пюре и останалото масло се смесват, подправят се със сол и черен пипер и в тази примес се овалват кубчетата самун. След това се изпържват или се запичат на фурна и служат за идеална гарнитура към всички съветски супи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР