Суперяхти, собственост на руски олигарси, смятани за приближени на президента

...
Суперяхти, собственост на руски олигарси, смятани за приближени на президента
Коментари Харесай

Руски олигарси местят яхтите си, за да избегнат конфискация

Суперяхти, благосъстоятелност на съветски олигарси, считани за доближени на президента Владимир Путин, се раздвижиха, до момента в който Съединени американски щати и нейните съдружници готвят налагането на спомагателни наказания по отношение на тяхната благосъстоятелност след нашествието в Украйна.

Данни на Marine Traffic демонстрират, че минимум четири големи яхти, благосъстоятелност на съветски предприемачи, се придвижват към Черна гора и Малдивите, откакто в последните дни страни от целия свят оповестиха наказания.

Сред тях е министерството на финансите на Съединени американски щати, което наложи ограничавания на Централната банка на Русия. Малдивите нямат съглашение за екстрадиция със Съединени американски щати, съгласно Nomad Capitalist.

Имуществото на съветските милиардери евентуално ще понесе още удари, защото администрацията на американския президент Джо Байдън неотдавна разгласи основаването на екип, който ще се прицели в техни активи, включително яхти и имения. Франция изготвя лист с парцели, благосъстоятелност на съветски олигарси, включително коли и яхти, които може да бъдат иззети според глобите на Европейски Съюз.

“Идната седмица стартираме интернационална трансатлантическа работна група, която ще открива, преследва и замразява активи на глобени съветски компании и олигарси – техни яхти, имения и други непозволени придобивки, които можем да открием и замразим по закон,” се споделя в известия на Белия дом в Twitter.

На фона на всичко това, някои от най-богатите руснаци местят плавателните си съдове на други места с вярата, че могат да избегнат конфискацията им.

Вагит Алекперов, който е президент на Лукойл, придвижва яхтата си към Черна гора, съгласно Marine Traffic. Очаква се тя да дойде там от Барселона в околните дни.

Яхтата на Алекперов носи името Galactica Super Nova и съгласно Superyacht Fan е оборудвана с “6-метров басейн със стъклено дъно, площадка за хеликоптер и асансьор.” Състоянието на Алекперов се прави оценка на малко под 25 милиарда $, съгласно Forbes.

Черна гора е член на НАТО. Външният министър на страната разгласи, че Черна гора, която кандидатства за участие в Европейски Съюз през 2008 година, ще се пресъедини към глобите на съюза по отношение на Русия.

Най-малко три яхти, благосъстоятелност на други съветски милиардери, се доближават към Малдивите - дребна островна страна в Индийския океан. Малдивите са известна туристическа дестинация за съветски туристи. Министърът на туризма на страната съобщи, че нашествието на Русия ще окаже сериозен резултат върху локалния туристически бранш.

Яхтата на милиардера Олег Дерипаска - Clio, е напуснала Шри Ланка преди близо две седмици и се чака скоро да дойде в Малдивите, съгласно Marine Traffic. Дерипаска и свързани с него компании бяха глобени през 2018 година от Съединени американски щати. Той е един от дребното съветски милиардери, които се опълчиха обществено на спора в Украйна.

“Мирът е приоритет. Преговорите би трябвало да стартират допустимо най-бързо,” написа в Twitter Дерипаска, чието положение се оценава на към 4 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР