В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и

...
В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и
Коментари Харесай

До 35 градуса, но и дъжд в понеделник

В понеделник преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд изначало в западните региони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната. В Западна и Централна Северна България има условия за обилни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Вятърът в множеството региони ще остане от южната четвърт, слаб, в източните региони - до сдържан. Температурите ще се задържат високи, преобладаващите оптимални ще са сред 30° и 35°, в София - към 30°.

Над планините преди обяд облачността ще е раздрана, най-вече висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в масивите в западната половина на страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, на обособени места там явленията ще са интензивни. Ще духа до мощен, по високите и открити елементи до плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 24°, на 2000 метра - към 16°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. В следобeдните часове ще има купеста облачност, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще духа слаб до сдържан вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е 17°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР