Сухопътните сили на Русия разработват нов трудно забележим зенитно-артилерийски комплекс,

...
Сухопътните сили на Русия разработват нов трудно забележим зенитно-артилерийски комплекс,
Коментари Харесай

В Русия разработват нов труднозабележим зенитно-артилерийски комплекс

Сухопътните сили на Русия създават нов мъчно видим зенитно-артилерийски комплекс, предава РИА „ Новости ", като се базира на информация от Министерството на защитата на страната.

„ В сухопътните сили се създава нов зенитно-артилерийски комплекс, който ще размени комплексите „ Шилка ", написа в публично заявление на министерството.

Новият комплекс ще бъде предопределен за поразяване на въздушни цели като тактически безпилотни летателни апарати, единични снаряди на реактивни системи за залпов огън, крилати ракети, самолети от тактическата авиация, хеликоптери за огнева поддържка, а също по този начин на наземни и надводни слабобронирани цели.

„ Особеност на комплекса ще бъде дребната му радиозабележимост, реализирана посредством потреблението на пасивни разследващи средства ", написа още в заявката.

Междувременно две формирования на съветските сили за Противовъздушна отбрана ще получат през 2018 година зенитни ракетни комплекси с дребен обсег „ Тор-М2 ", поделение на Противовъздушна отбрана, настоящо в крайния север на Русия „ арктически " „ Тор-М2ДТ ", а подразделенията на Противовъздушна отбрана в общовойсковите съединения - портативни зенитни ракетни комплекси „ Върба ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР