Европейската комисия започна процедура срещу Meta, съобщиха от централата на

...
Европейската комисия започна процедура срещу Meta, съобщиха от централата на
Коментари Харесай

Meta не защитавала децата, ЕК я разследва

Европейската комисия стартира процедура против Meta, оповестиха от централата на институцията в Брюксел.

Целта е да се откри дали плагформата, която е снабдител на Фейсбук и Instagram, е нарушила Акта за цифровите услуги (АЦУ) в областите, свързани със отбраната на малолетните.

От Европейска комисия се притесняват, че системите на двете обществени мрежи, в това число техните логаритми, могат да подтикват поведенческа взаимозависимост у децата, както и да основат така наречен резултат на заешката дупка. С този израз от книгата „ Алиса в страната на чудесата “ на Луис Карол се изяснява объркването и поддаването на теориите на конспирацията при задълбочаване в тях.

Отделно от Комисията също по този начин се притесняват за прилаганите от Meta способи за потвърждаване на възрастта на потребителя.

Днешното разкриване на произвеждане е учредено върху прелиминарен разбор на отчета за оценка на риска, изпратен от Meta през септември 2023 година, върху отговорите на компанията на поисканата от Европейска комисия информация за отбраната на малолетните и методологията за оценка на риска, както и върху разбора на самата Комисия.

Настоящото произвеждане визира следните сфери:

• Изпълнението от страна на Meta на отговорностите по АЦУ за оценка и смекчаването на рисковете, породени от дизайна на онлайн интерфейса на Фейсбук и Instagram. Според Европейска комисия по този метод двете мрежи могат да се възползват от уязвимостта и неопитността на малолетните, да причинят поведенческа взаимозависимост и/или да ускори „ резултата на заешката дупка “. Такава оценка е нужна за битка с евентуални опасности от упражняването на съществени права за физическото и умственото богатство на децата, както и за зачитането на техните права;

• Изпълнението на условията на АЦУ във връзка с ограниченията за намаляване за попречване достъпа на малолетните до неуместно наличие. Става дума най-много за инструментите за засвидетелствуване на възрастта, употребявани от Meta. Те може да не са допустими, съразмерни и ефективни;

• Изпълнението на отговорностите съгласно АЦУ да ползва нужни и съразмерни ограничения за гарантиране на високо равнище на отбрана на персоналния живот, сигурността и сигурността на малолетните. Става дума най-много за настройките на персоналните данни за малолетни като част от дизайна и действието на системите за препоръчване на наличие в обществените мрежи.

Ако бъдат потвърдени, тези проблеми ще се окажат нарушавания на няколко члена на АЦУ.

Сега Комисията предпочитано ще организира задълбочено следствие и ще продължи да събира доказателства, да вземем за пример посредством изпращане на спомагателни претенции за информация и осъществяване на изявленията или инспекции. Започването на официално произвеждане й разрешава да предприеме спомагателни стъпки за използване като приемане на краткотрайни ограничения и решения, свързани с неизпълнението на условията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР