Сухопътна операция на Израел в Южна Газа би била катастрофална,

...
Сухопътна операция на Израел в Южна Газа би била катастрофална,
Коментари Харесай

Заради операцията в Рафа: Последиците за региона могат да са катастрофални

Сухопътна интервенция на Израел в Южна Газа би била " пагубна ", предизвестяват от " Лекари без граници ". Организацията акцентира, че в палестинския анклав няма безвредно място, откакто министър председателят Бенямин Нетаняху подреди на армията да изтегля Рафа, с цел да продължи офанзивата си. 

За " пагубни последствия " сигнализира и висшият представител на Европейски Съюз по външните работи -  Жозеп Борел. Допуска се, че в Рафа сега живеят към 1,3 млн. палестинци, в това число бежанци от северните елементи на Газа. 

 
Какво ни остава? Къде да отидем? Казах на брачна половинка ми, че оставам тук и ще умра тук. Няма да напусна, къде да отида?
Джихан ал-Хаваджри, разселена от Северна Газа

В своя обява от " Би Би Си " оповестяват, че поради усложнения достъп до филантропична помощ - някои поданици създават брашно от храна за животни, с цел да оцелеят. Други копаят дупки в земята в търсене на вода. 

 
Няма да потегли на юг към Египет, каквото и да се случи, тъй като той не може да замести моята татковина. Не сме подготвени да приемем да тръгнем към СинАй. Ако това се случи, ще се върнем в домовете си, без значение какво ще ни коства.
Еяд Калиуб, разселен от Бейт Ханун

Междувременно интервенциите в Хан Юнис не престават. А до момента в който в Ливан водачът на " Хизбула " беседва с външния министър на Иран, ръководителят на израелския парламент анулира среща с генералния секретар на Организация на обединените нации поради апелите му за филантропично помирение в Газа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР