Суеверията, както знаем, са залегнали в бита на всеки народ

...
Суеверията, както знаем, са залегнали в бита на всеки народ
Коментари Харесай

Суеверия за пеперуди

Суеверията, както знаем, са залегнали в бита на всеки народ от хилядолетия. Тези, свързани с пеперуди, се разграничават радикално в другите страни.

У нас е признато, че в случай че видиш три пеперуди, то това е на злощастие. Коренно друго обаче считат англичаните, които настояват, че сходно събитие ви вещае благополучие и добър шанс.

Друго публикувано поверие е, че в случай че през новата година първата пеперуда, която забележим, е бяла, ни чака шанс и удача през цялата година.

 Пеперуди

- Ако една самичък самичка пеперуда лети към вас, то значи, че някои непосредствен или прочут е умрял. Това вярване произлиза от вярата на някои нации, че пеперудите са населявани от душите на тези, които не могат да влязат в задгробния живот (небето). Други пък считат, че са душите на неродените деца.

- За най-суеверните, черните пеперуди са свързани със гибелта.

 Паяци

Общо взето, с пеперудите би трябвало да се внимава, когато става въпрос за суеверия. Например, лятото, когато са най-привлечени от светлината, нощните пеперуди влизат в стаите. Те пърхат с крила и се блъскат напразно в стените. В никакъв случай не ги убивайте и не ги гонете. Сторите ли го, ви чака голямо злощастие. Трябва безшумно и умерено да оставите нощните пеперуди сами да намерят пътя на открито.

Влязлата пеперуда в дома носи предсказание. Тя подсказва, че ще получите новина. Ако пеперудата е обагрена в ярко, то очаквайте положителни новини. Ако ли е тъмна, те няма да са толкоз удобни за вас.

 Калинки

Пеперудите са представлявали интерес още за най-ранните жители на Земята, заради странния си метод на еволюция. Може би точно заради това, те са едни от дребното на брой инсекти, за които има публикувани суеверия. Други такива са само паяците, пчелите, калинките и богомолките.

Всъщност, един от най-големите източници на суеверия и предубеждения е паякът. Много хора имат вяра, че в случай че стъпчат насекомото, това ще им донесе неприятен шанс. Други пък чакат добра вест, в случай че видят, че паяк се катери по паяжината си, а трети се приготвят за парични приходи, в случай че бъдат полазени от него.

Пчела, кацнала на ръката ви, ще ви донесе пари. Спряла за отмора върху главата ви пчела вещае професионално израстване и триумфи. Влетяло в къщи, това насекомо носи посетители след себе си, и то до края на деня.

Калинката, известна ни още от деца, ще ви помогне да откриете огромната обич, като ви подскаже посоката. Ако кацне на вас, единствено кажете: „ Калинке, малинке, покажи ми пътя, къде ще се оженя? ”, следете накъде ще отлети, тъй като от там ще пристигна и индивидът, с който ще прекарате живота си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР