Сцената на Софийската опера и балет ще блесне със сценичното

...
Сцената на Софийската опера и балет ще блесне със сценичното
Коментари Харесай

Маша Илиева празнува 40 г на сцената на Софийската опера и балет

Сцената на Софийската опера и балет ще блесне със театралното наличие на една от най-забележителните ни балерини през последните десетилетия. Маша Илиева ще означи 40 година креативна кариера с балетната класика „ Спящата хубавица “. Двете представления под режисурата на самата Илиева ще бъдат на 11 и 12 февруари от 19:00 ч. 

Кариерата на примабалерината е впечатляваща с нейната артистичност, финес, темпераментност, само че и блестящо театрално наличие, поднесено с безупречна техника. Освен балерина, Маша Илиева има огромен принос като хореограф, репетитор, възпитател и балетен режисьор.

На сцената Маша Илиева се е въплъщавала в функциите на съвсем всички огромни персонажи от балета - Жизел – „ Жизел “, Китри - “Дон Кихот ”, Одета – Одилия – „ Лебедово езеро “, Силфида – „ Силфида “, Жулиета – „ Ромео и Жулиета “, Аврора, Фея Люляк – „ Спящата хубавица “, мадам Ортанс - “Зорба гъркът ” и доста други.

В интервала 2001-2003 година Маша Илиева е живописен началник на Националния балет в София. Тогава българската балетна аудитория за първи път се среща с творчеството на Баланчин и се слага истинската режисура на “Силфида “.

От 2009 година Маша Илиева е репетитор в Софийска опера и балет, а през 2014 г, към този момент като балетен режисьор, възвръща балетната класика „ Спящата хубавица “ на сцената на националния ни оперен и балетен спектакъл, като резервира достоверността на балета. Премиерата беше на 14 ноември 2014 година и се радва на огромен триумф.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР