Струмица. С организацията на Фондация Българска памет“ на българските военни

...
Струмица. С организацията на Фондация Българска памет“ на българските военни
Коментари Харесай

„Локално“ : Денят на българската армия ще бъде отбелязан на Българското военно гробище в Ново село

Струмица. С организацията на Фондация „ Българска памет “ на българските военни гробища в струмишкото Ново село през днешния ден ще се означи Денят на храбростта и Денят на Българската войска, които се празнуват празника Гергьовден. На събитието ще участва българският президент Румен Радев, представители на Националната армия на България, военни аташета, посланици, представители на локалната власт и жители от България и Македония, предава македонското електронно издание „ Локално “.
Според уредника на събитието „ Българска памет “ на доктор Милан Врабевски, Денят на храбростта е добър образец за празник в духа на добросъседския разговор и солидарността сред България и Македония в вероятността на общото европейско бъдеще.
Българските военни гробища в Ново село са възобновени преди 12 години и в тях са заровени тленните остатъци на 71 бойци, които са воювали на страната на българската войска в другите войни.
След събитието македонският президент Георге Иванов и българският президент Радев ще се срещнат в Дойран.
Македония и България имат непрекъснат политически разговор и отлични двустранни връзки, характеризиращи се с обичайно другарство, означават двамата президенти по време на формалното посещаване на Радев в Македония през февруари. През юни се чака Иванов да направи публично посещаване в София.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР