Строителството на газопровода през Сърбия от границата с България до

...
Строителството на газопровода през Сърбия от границата с България до
Коментари Харесай

Газопроводът, продължение на „Турски поток“ за Сърбия се планира да бъде построен към 2020 г.


Строителството на газопровода през Сърбия от границата с България до границата с Унгария би трябвало да стартира през март. Завършването на дейностите е планувано на 15 декември, заяви ръководителят на „ Сърбиягаз “ Душан Баятович в ефира на телевизия РТС.

По думите му, газопроводът, по който се възнамерява да се доставя газа, който ще идва от Русия по газопровода „ Турски поток “ ще проработи към април 2020 година.

„ Ако всичко върви добре ще стартираме работа сред 15 и 31 март и всичко ще е готово за това, за което говореше президентът Владимир Путин и за което се договориха Путин и президентът на Сърбия Александър Вучич и което е написано в документите “, сподели Баятовичч.

Той означи, че строителството на газопровода ще бъде осъществено от сръбско-руската компания „ Газтранс “, като той ще има три разклонения за потребностите на сръбския пазар, а също по този начин за Босна и Херцеговина.

„ Входната точка е на границата с България в покрайнините на град Зайчар, трасето наподобява на трасето на „ Южен поток “, сподели ръководителят на „ Сърбиягаз “.

По думите му, акционерите са дали по 150 млн. евро за реализирането на плана, а също така не престават договарянията по привличането на средства от финансови институции.

„ Очакваме в първите дни на февруари Европейската комисия да даде мнение, а по-късно нашата организация да даде окончателното си решение “, сподели ръководителят на „ Сърбиягаз “.

По време на визитата на президента на Русия Владимир Путин в Белград, ръководителя на „ Газпром “ Алексей Милер сподели, че строителството на газопроводната инфраструктура в Сърбия за доставка на газ от „ Турски поток “ ще стартира в най-скоро време. „ Мощностите към този момент са мобилизирани и строителството ще стартира до дни “, съобщи той. Русия, по думите на Путин е подготвена да влага в продължението на трасето и газовата инфраструктура сумата от 1,4 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР