Строежът му ще започне в началото на 2023 годинаБанка ДСК“

...
Строежът му ще започне в началото на 2023 годинаБанка ДСК“
Коментари Харесай

Проектът за нов плувен комплекс в Русе получи финансиране

Строежът му ще стартира при започване на 2023 година

„ Банка ДСК “ АД, дъщерното ѝ сдружение „ Регионален фонд за градско развиване “ АД, Община Русе и общинската компания „ Общински пазари “ ЕООД подписаха контракт за финансиране в размер на 12 милиона лв. за създаване на нов мултифункционален общински плувен комплекс в град Русе.

Заемните средства са част от финансовия инструмент Фонд за градско развиване Север, съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Самоучастието в инвестицията по плана на Община Русе и общинската компания „ Общински пазари “ ЕООД ще е най-малко 2 млн. лв., осведоми

Проектът ще се осъществя на терена на плувен комплекс „ Норд “ в Парка на младежта в град Русе и планува реорганизация и възобновяване на част от съществуващите остарели уреди, създаване на спомагателна нова, съвременна инфраструктура и облагородяване на целия регион.

В резултат на инвестицията ще бъде построен нов затрупан плувен комплекс на три равнища, включващ главен басейн за плуване и водна топка с размери 33.33/25.03 м., с до 500 седящи зрителски места, както и детски помощен басейн с размери 16/10 м. В покрития комплекс ще действат съвременни съблекални за гости и съдии, кафетерия, помещение за продажба на спортни артикули, лекарски кабинет, фитнес и спа център, две зали за конференции и срещи, както и всички други нужни спомагателни уреди.

В рамките на плана ще бъде построено ново заведение за бързо обслужване с потенциал до 100 места на закрито и 100 и петдесет места – навън. Любителите на спортни действия на открито ще могат да се възползват от открит плувен басейн с олимпийски размери и открит детски басейн, оборудвани с съвременни съблекални с душове. На разположение на посетителите ще са също нова детска площадка и комфортен паркинг.

С построяването на новото оборудване се цели възстановяване качеството на живот, физическата интензивност и здравето на популацията на общината, както и усилване на интереса към плувните спортове, потвърдени като едни от най-полезните и здравословни.

Сред целите на плана са обезпечаване на благоприятни условия за по-добро развиване на гении в региона на водните спортове, обезпечаване на опция за спорт и социализация на деца в неравностойно състояние, възстановяване на градската среда и увеличение на заетостта.

Очакван резултат след реализирането на плана е развиване на спортния туризъм, посредством осъществяване на национални и интернационалните надпревари в новия плувен комплекс.

Предвижда се строителните действия да стартират при започване на 2023 година Със завършването на модерното оборудване то ще се трансформира в атрактивен хъб за плувни спортове, осигуряващ по-добра среда за живот.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР