Стресът и съвременният начин на живот са основните провокатори на

...
Стресът и съвременният начин на живот са основните провокатори на
Коментари Харесай

МАГИЧЕСКИ И БЕЗОТКАЗНИ ТЕХНИКИ за облекчаване на главоболието БЕЗ медикаменти

Стресът и актуалният метод на живот са главните провокатори на главоболие. В интервал на продължителна тревога мускулите натрупват напрежение и по-късно го задържат, причинявайки болежка. Мнозина са имали „ достойнството “ да усетят пулсираща болежка или напън в менгеме.

Отличен способ: Потопете се в топла вана, чак до брадичката или вземете парещ душ.

Тонизиращият масаж на лицето и шията може да направи чудеса, както и прогресивната релаксираща сесия, която е съсредоточена към мускулите на раменете, шията и главата.

Основният принцип на прогресивната релаксация е: постепенно и умишлено разпределяне на мускулите (по групи), тъй като насъбраното напрежение в мускулите на лицето, шията и скалпа е в основата на главоболието.

Настанете се комфортно. Поставете ръце на коленете. Можете да легнете по тил с крайници на стената.  Затворете очи. Започнете с ръцете, китките, по-късно предмишниците, свивайки всяка мускулна група за няколко секунди, след което ги отпуснете.

Докато отпускате двете предмишници и двете ръце, свийте мускулите на раменете. Почувствайте какъв брой са напрегнати, стиснете ги по-силно и по-късно отпуснете. Нека напрежението изтече през ръцете и да излезе посредством върховете на пръстите ви.

Предмишниците са отпуснати, ръцете също, раменете са доста по-гъвкави, а раменният пояс е провиснал. Горната част на тялото е все по-спокойна.

Стегнете мускулите на врата. Почувствайте напрежението във врата си… Сега отпуснете тази група. Съсредоточете се върху тилните мускули. Оставете напрежението да тече надолу по раменете, по ръцете… да изтече от вас през ръцете и върховете на пръстите. Отпуснете мускулите в предната част на врата.

Раменете са освободени, ръцете, даже пръстите ви. Просто оставете напрежението да тече. Концентрирайте се върху отпущането на врата. Ако усещате, че главата ви се накланя напред, с цел да се освободи от тежестта, значи се справяте чудесно с използването на тази техника. Нека главата се наклони напред, до момента в който гравитацията я тегли надолу.

Вратът ви е провиснал, раменете, предмишниците, ръцете, пръстите… Продължете.

Сега смръщете чело. Стегнете мускулите на веждите… и в този момент се отпуснете. Нека челото, очите, бузите и устните ви се провиснал. Нека мускулите на лицето ви увиснат, а вие сте обзети от възприятие на цялостно самодоволство.

Бавно пребройте до четири.

Друг метод да облекчите главоболието, е през краката.  Масажирайте основата на огромния пръст, по този начин вие освобождавате напрежението във врата, което постоянно се свързва с главоболието.

Хората, белязани от проклятието на мигрената, са амбициозни, работливи, взискателни към себе си и другите, чувствителни към рецензия. Общоприето е, че всеки вид мигренозно главоболие се предизвиква от свиване на кръвоносните съдове в главата.

Изследователи от Тексаския университет упражнявали петима страдащи от мигрена, да покачват съзнателно температурата на кожата си, като въображаемо изговаряли думата „ топло “.

За да изпробвате тази техника сами, седнете или легнете, затворете очи и успокойте мозъка си. Сега си представете летен ден на плажа. Океанският бриз охлажда лицето ви, а ръцете ви стават все по-топли под парещото слънце. Те са наситени със слънчева светлина, горещи на досег. Когато отворите очи, ръцете ви ще са още доста топли…, а болежка няма да има! Психичното „ вливане на топлота “ в ръцете пренасочва притока на кръв към крайниците, изтегляйки кръвта от главата.

Всички тензионни главоболия, мигрена, инфекции на синусите могат да бъдат облекчени с акупресура.

Опитът демонстрира, че най-ефективната точка за облекчение на главоболието се намира в основата на веждата. Прокарайте пръст по веждата и ще усетите вдлъбнатинка под нея, като че ли две кости се съединяват под кожата. Именно, там супраорбиталният нерв се приближава най-вече до повърхността.

Използвайте палците си, с цел да упражните напън върху тези точки. Ако сте покрай нерва, би трябвало осезаемо да чувствате силата на натиска. Притискайте по едно и също време от 15 до 30 секунди.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР