Стрес или тревожност? Можете ли да кажете със сигурност кога

...
Стрес или тревожност? Можете ли да кажете със сигурност кога
Коментари Харесай

Стрес и тревожност са две различни състояния

Стрес или тревога? Можете ли да кажете сигурно по кое време страдате от едно от двете положения?

За страдание, през днешния ден доста хора страдат както от несъразмерен стрес, по този начин и от тревога. Двете положения постоянно са слагани под общ знаменател. Но истината е, че имат разнообразни признаци и аргументи и постановат друг метод при лекуването.

Ако подозирате, че страдате от тревога или че сте прекомерно уплашени, прочетете за разликите сред двете положения. Така ще бъдете по-подготвени по какъв начин да си помогнете.

Стресът има съответен външен извършител

Обикновено има съответен външен фактор, който ни стресира. Например презентация, която би трябвало да вършим пред непознати. Типичното за напрежението е, че автоматизирано изчезва, откакто и причинителят изчезне, т.е. когато събитието отмине, казусът е решен и така нататък.

За разлика от напрежението, тревогата е непрекъснато съпътстваща. Няма едно-единствено събитие, върху което да е съсредоточена, надлежно и няма по какъв начин да се успокоим, като отстраним даден фактор.

Тревожността е положение, което не зависи от съответен външен фактор

Ако “се тревожите ” за това по какъв начин ще се визиите на изпит, това е стрес. Ако всекидневно и даже ежечасово се тревожите за бъдещето, за здравето си, за старините си, за загубата на любовта, за това, че се проваляте, че контролът върху личния ви живот ви се изплъзва – това е тревога.

Тревожността постоянно е съпътстващ признак на по-леки или тежки форми на меланхолия.

Което и от двете положения да ви изтезава, в случай че не отмине непринудено до няколко седмици, наложително проведете диалог с психолог.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР