Стрелбата в Торонто, при която бяха убити двама души и

...
Стрелбата в Торонто, при която бяха убити двама души и
Коментари Харесай

Канада обмисля още по-строги ограничения за оръжията след стрелбата в Торонто

Стрелбата в Торонто, при която бяха убити двама души и нападателя, накара локалните и федерални чиновници да обмислят по какъв начин да понижат обвързваното с огнестрелно оръжие принуждение в града, съобщи ДПА.

Кметът Джон Тори предложи концепцията да се забранят огнестрелните оръжия в рамките на града. Той съобщи, че не знае за какво някой би имал потребност от такива оръжия в града.

При стрелбата в неделя починаха 10-годишно момиче и млада жена на 18 години. Ранени бяха 13 души, 29-годишният нападател също е мъртъв. Това беше 228-ият случай на принуждение с потребление на огнестрелно оръжие в Торонто от началото на тази година.

В отговор на предлагането на кмета министърът на публичната сигурност Ралф Гудейл съобщи, че възбраната на огнестрелните оръжия в Торонто е комплицирано предложение. Изпълнението му би изисквало забележителна смяна на канадския Наказателен кодекс, добави той.

Според канадските закони за притежанието на множеството револвери изисква особено позволение, с изключение на базовото позволение, изисквано за закупуване на спортни или ловни пушки. Получаването на позволение е дълъг развой, изискващ прекосяването на спомагателен курс за сигурност, участие в регистриран стрелкови клуб и полицейска инспекция. Освен това има строги правила за превоза и съхраняването на огнестрелни оръжия.

Повечето притежатели на оръжие считат съществуващия режим за непоколебим. Правителството би трябвало да мисли и за политическата реакция, изключително в провинциалната част на страната, където притежанието на оръжие е по-разпространено, отбелязва ДПА, акцентирайки, че федералните избори са след една година. Гудейл съобщи, че федералното държавно управление ще обмисли първо към този момент направените оферти за промени в законите.

Според полицията в Торонто един от проблемите са в достъпа до оръжия, употребявани за осъществяване на закононарушения. До 2012 година три от всеки четири такива оръжия бяха импортирани контрабандно от Съединени американски щати. От 2017 година обаче се отбелязва повишаване на броя на законно добитите оръжия в Канада, продадени по-късно на хора, употребяващи ги за незаконни цели, отбелязва полицията в Торонто. В момента половината огнестрелни оръжия, употребявани за осъществяването на закононарушения, са добити от източници в Канада. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР