Стратегически пробив в отношенията с Турция. След решението за газа,

...
Стратегически пробив в отношенията с Турция. След решението за газа,
Коментари Харесай

Бум с Турция в туризма. Стратегически пробив

Стратегически пробив в връзките с Турция. След решението за газа, кабинетът реализира предпочитано партньорство с южната ни съседка в туризма и вложенията.

Тюркийе е предпочитан сътрудник на България в туризма, разгласи министър Илин Димитров на Международния бизнес и капиталов конгрес, проведен от Българската организация за вложения в Истанбул. В огромната конференция участваха още министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев и министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев. От турска страна се включи заместник-министърът на промишлеността и технологиите доктор Четин Али Дьонмез.
-->
Конференцията включваше два тематични панела, отдадени на перспективни сфери на съдействието сред двете страни – автомобилостроене и СПА и медицински туризъм. Димитров акцентира, че България и Турция развиват извънредно ползотворни връзки в туризма, един от най-значимите браншове на стопанската система ни.

Димитров съобщи, че " Тюркийе е главният сътрудник на България в туристическия бранш " и смисъла на двустранните връзки ще се конкретизира в изискванията на актуалните компликации.

Димитров заяви, че две седмици по-късно в Истанбул ще се организира 4-тото съвещание на Българо-турския взаимен комитет по туризъм.

" Тюркийе е в топ 3 по брой туристи, посещаващи България през последните години. Тези числа ясно демонстрират, че пазарът е доста динамичен, само че е значимо да се има поради, че към момента има забележителен капацитет за развиване. ", сподели той.

Димитров заяви, че от февруари България ще назначи аташе по туризма в Тюркийе.

Министърът анонсира идната 4-а сесия на смесения българо-турски Комитет по туризъм сред двете отраслови министерства в границите на ревюто ЕМИТТ /8-11 февруари/ в Истанбул.

„ Това е отлична опция да надградим над постигнатото досега. Турция непроменяемо е в челната тройка на туристопотока на страната ни в последните години. Тази статистика ясно демонстрира, че пазарът има доста сериозна динамичност, само че е значимо да се регистрира, че към момента съществува сериозен капацитет за развиване “, съобщи министър Димитров.

Министър Димитров разгласи, че през месец февруари се чака да се открие и българско туристическо посланичество в Истанбул. Това е блестящо доказателство за целенасочената ни политика на този пазар, съобщи министърът. С Турция можем да си сътрудничим в извънредно разнороден брой сфери на туризма и е значимо да подпомогнем още по-активните контакти сред бизнеса, уточни още министър Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР