Страстта към алкохола и месото се отразява неблагоприятно на здравето

...
Страстта към алкохола и месото се отразява неблагоприятно на здравето
Коментари Харесай

Що е то бирено сърце

Страстта към алкохола и месото се отразява неподходящо на здравето на сърдечно-съдовата система. За заплахите предупреди кардиологът, заслужил доктор на Руската федерация, Юрий Серебрянски . Той говори за заплахите от някои неприятни привички, в изявление за Москва-24.

Независимо от дозата, всеки алкохол има токсично деяние върху организма, сподели лекарят. Пиещите бира, споделя той, се сблъскват с по този начин нареченото бирено сърце. При това заболяване сърцето се усилва по мярка и стените му губят разтегливост, което в последна сметка води до миокардна дистрофия и сърдечна непълнота.

При пушачите съдовете се стесняват и сърдечният темп се трансформира - пулсът може да се усили до 120-140 удара в минута. „ Това е разрушено сърце. Засяга се самостоятелната нервна система, която контролира съдовия тонус “, изясни той. Пушенето също може да докара до разнообразни типове аритмии, предизвести Серебрянски.

Лекарят предлага да се съблюдава диетата и да не се преяжда. Особено рисково съгласно него е да се прекалява с месо и лой. Серебрянски изясни, че това е директен път към наднорменото тегло, което води до развиване на мастна недъгавост на сърцето и неговото намаляване. 

В умозаключение кардиологът прикани да се съблюдава режимът на сън и да се спи към осем часа дневно. „ Сърцето би трябвало да почива през нощта, само че вместо това то бие и бие постоянно. Това също е нездравословно “, изясни той и прикани да не се пие кафе, с цел да се компенсира неналичието на сън, защото това може да докара до аритмии и сърдечна непълнота.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР