Страните от БРИКС се обединяват срещу търговската война на САЩВ

...
Страните от БРИКС се обединяват срещу търговската война на САЩВ
Коментари Харесай

Страните от БРИКС се обединяват срещу търговската война на САЩ
Страните от БРИКС се сплотяват против комерсиалната война на Съединени американски щати
В четвъртък пет от най-големите разрастващи се стопански системи реализираха съглашение да задълбочат съдействието си против едностранните дейности на Съединени американски щати и заканите от наказателни мита, написа Агенция Франс Прес.

Лидерите на БРИКС — Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка — организираха годишната си среща в Йоханесбург. Основна тематика на форума беше рискът от комерсиална война, породена от дейностите на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп.

„ Системата на интернационалната търговия е изправена пред невиждани провокации. Подчертаваме значимостта на отворената международна стопанска система “, се споделя в заключителния документ от срещата на страните от БРИКС.

Тръмп наложи наказателни мита на китайски артикули на стойност десетки милиарди американски $, както и на вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз, Канада и Мексико.

Президентът на Руската федерация Владимир Путин акцентира потребността от по-тесни търговски връзки сред членовете на БРИКС.

„ БРИКС има едно извънредно място в световната стопанска система - това е най-големият международен пазар. Общият Брутният вътрешен продукт е 42% от международния Брутният вътрешен продукт и продължава да нараства… През 2017 година търговията ни с страните от БРИКС набъбна с 30% “, съобщи съветският президент.

В страните от БРИКС живее повече от 40% от популацията на света, само че организацията рядко реализира единогласие. Експерти обаче считат, че противодействието против едностранната американска комерсиална политика би могла да даде нов смисъл за битие на организацията.

Още повече, че в сряда във Вашингтон ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и Тръмп оповестиха помирение във връзка с комерсиалните несъгласия сред Съединени американски щати и Европейски Съюз. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР