Страните не трябва да прибягват до ренационализация и протекционизъм в

...
Страните не трябва да прибягват до ренационализация и протекционизъм в
Коментари Харесай

Ангела Меркел с изявление за решението на рецесията

Страните не би трябвало да прибягват до ренационализация и протекционизъм в отговор на " дълбока световна криза ", породена от коронавирусната рецесия, съобщи немският канцлер Ангела Меркел.
" Беше... ясно, че многостранността е изправена пред огромно предизвикателство още преди пандемията и това предизвикателство не е станало по-малко ", сподели Меркел, два дни откакто тя показа френско-германски проект за възобновяване на Европейски Съюз за 500 милиарда евро, съобщи БГНЕС.
Меркел приказва след видеоконференция с ръководителите на Международната организация на труда, Международния валутен фонд, Организацията за икономическо съдействие и развиване, Световната банка и Световната комерсиална организация, на която те разискаха икономическия отговор на рецесията.
" Отговорът на пандемията сигурно не може да бъде ренационализирането на всички интернационалните вериги за доставки; тогава всеки би платил доста висока цена ", сподели Меркел.
На въпрос дали е разговаряла с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте или с австрийския канцлер Себастиан Курц след оповестяването на проекта в понеделник, Меркел отговори, че не го е направила. Курц заявява във вторник, че страните, които се застъпват за по-ниски разноски в Европейски Съюз и строга фискална дисциплинираност, ще показват свое лично контра предложение.
" Вече сме във фаза на очакване на предлагането от Комисията ", сподели Меркел.
Европейската комисия ще изготви своя план за проект за възобновяване до идната сряда - 27 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР