За да можем да се възползваме от целия потенциал на

...
За да можем да се възползваме от целия потенциал на
Коментари Харесай

Колко често трябва да се поддържат машините за храни и напитки вкъщи и в офиса?

За да можем да се възползваме от целия капацитет на машината си за кафе, вода или храни вкъщи или в офиса, както всеки апарат, и тя се нуждае от поддръжка. Съвременните кафемашини, вендинг автомати за храни и питиета и разполагат с новаторски технологии, гарантиращи безпроблемната им работа. Въпреки това обаче не отпада потребността от грижи по поддръжката.

Какви са изгодите от положителната поддръжка?

Ако машините се поддържат постоянно и вярно, това ще способства за удължение на живота им и оптималната им продуктивност. Колкото по-често се употребява избрана машина, толкоз тя е по-натоварена и съществува риск освен от по-голямото ѝ замърсяване, само че и от щета заради погрешно боравене или изхабяване на разнообразни съставни елементи.

Ако притежавате задоволително време и нужните умения, може да поддържате наличните си машини за храни и напитка и сами, което е по-лесно при кафеавтоматите. За да бъдете сигурни обаче в качеството на обслужването, най-добре е да се доверите на професионалните услуги на компанията снабдител.

Колко постоянно може да се прави поддръжката?

Когато става въпрос за поддръжка на машини за храни и питиета, би трябвало да се има поради както инспекцията на запасите, по този начин и почистването, инспекцията на вътрешните елементи, софтуерните актуализации на по-сложните машини и други

Рутинно разчистване и стерилизация

На вас и на останалите консуматори на съответната машина ще бъде доста по-приятно тя да бъде чиста, с прелестен външен тип. Почистването на външната повърхнина, изключително на зоните с чест досег, следва да се прави според от потреблението и степента на замърсяване минимум един път седмично.

От своя страна, вътрешното премахване на замърсявания ще подсигурява топла напитка или вода с по-добър усет, а в случай че машината работи с монети и банкноти, те няма да засядат в монетника, в случай че е добре измит.

При машините за храни и студени питиета хладилните намотки се нуждаят от усърдно измиване на всеки 2 до 6 месеца.
Вътрешна стерилизация на кафемашината може да извършите и сами, спазвайки рекомендациите на производителя. Важно е да почиствате постоянно еспресо групата. Това ще зависи от ежедневното натоварване. Ако употребявате машината вкъщи, миенето и смазването на този механизъм се прави един път месечно, а в случай че е в офиса – два пъти.

Измиването се прави без потребление на сапун, а смазването става единствено с хранителен спрей или грес. Останалите действия по почистването включват изплакване на тавичката за отцеждане, контейнера за отработено и водния контейнер, което е добре да бъде на няколко дни.

Ако смятате, че няма да се справите с почистването на машината за вода, по-добре е да разчитате на механик от компанията снабдител. Рутинната стерилизация се постанова на 6 месеца.

Профилактика на вътрешните съставни елементи

Всеки евентуален проблем може да бъде предотвратен, в случай че постоянно се ревизират вътрешните съставни елементи на машините, което нормално е на 12 месеца. За предпочитане е с това да се заеме подготвен експерт – той ще реши дали има изхабяване на части, изправни ли са механизмите на вендинг машините и хладилните им елементи.

Захабените детайли на системите за дестилация – най-често филтри, – се подменят съгласно рекомендациите на производителя или по-рано.

Софтуерни актуализации

Поддръжката на софтуера е значима за безупречната работа на машините от ново потомство. Най-често актуализирането се прави един път годишно или в по-кратки периоди.

На вендинг машините може да се наложи ново програмиране на монетния механизъм при промяна на валута. Ако са с разнообразни платежни системи, се постанова най-малко един път месечно да се сменя касетата с облагите. Поддръжката на терминала за заплащане също е от голяма важност.

С постоянно поддържана по най-хубавия метод машина за храни и питиета ще бъдете спокойни, че фамилията, клиентите или чиновниците ви ще получат първокласно обслужване, а тя ще ви служи по-дълго.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР