Страните-членки на Европейския съюз приеха в четвъртък мандат за официални

...
Страните-членки на Европейския съюз приеха в четвъртък мандат за официални
Коментари Харесай

ЕС прие мандат за официални търговски преговори със САЩ

Страните-членки на Европейския съюз одобриха в четвъртък мандат за публични търговски договаряния с Вашингтон. Това предава Reuters, представена от " Фокус ".
Според него, договарянията ще се съсредоточат върху опцията за понижаване на митата върху промишлените артикули и ще опростят използването на американските стандарти от европейските компании.
На 1 юни предходната година Съединените щати вкараха мита върху стоманени и алуминиеви артикули, импортирани от Канада, Мексико и страните от Европейски Съюз, надлежно с 25% и 10%. Впоследствие тези страни вкараха ответни ограничения. Европейски Съюз, по-специално, стартира процедури в СТО и от 22 юни вкара 25 % мита върху редица американски металургични, инженерни и селскостопански артикули, чийто общ размер на износа е 2,8 милиарда евро годишно.
Президентът на Съединени американски щати съобщи също, че Вашингтон ще наложи мита в размер на 20% за коли, внасяни от страни от Европейски Съюз, в случай че Европейският съюз не отстрани комерсиалните бариери против американските компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР