Страната ни заема 16-та позиция по брой регистрирани титуляри на

...
Страната ни заема 16-та позиция по брой регистрирани титуляри на
Коментари Харесай

Активните .eu домейни у нас се увеличиха с 18,55% на годишна база

Страната ни заема 16-та позиция по брой регистрирани титуляри на такива имена. Най-много се употребяват те в търговията, производството, построяването на общности и в осведомителните технологии

Най-голямата хостинг компания в България  отчита 18.55% растеж на дейните.eu домейни към 1.03.22 година по отношение на 1.03.21 година. Отново към 01.03.22.eu съставлява 15% от всички дейни домейни у нас, като задържа същия дял от миналата година, което акцентира постоянния растеж. 48% е делът на.com имената, а 26% – на.bg домейните. Любопитно е също, че България заема 16-та позиция по брой регистрирани.eu домейни. Общият брой регистрирани европейски домейни, по данни на организацията EURid все още е 3 728 195, като от тях 1354 са на кирилица –.ею, а 2 699 са в зоната.ευ.

И трите типа европейски домейни се отличават с това, че прибавят подчертана европейска еднаквост на уеб страницата. Те са изключително подобаващи за компании, разрастващи активност в целия Европейски съюз, за консултанти в региона на европейските институции и европейското финансиране, неправителствени организации, както и за всички други компании, чиито фокус на активността по някакъв метод е обвързван с Европа.

Според данни, представени от EURid, най-вече се употребяват такива интернет имена в областта на търговията (19,29%), производството (10,81%), построяването на общности (12,34%) и в осведомителните технологии (10,05 процента). Следват ръководството на планове, маркетингът и администрацията, туризмът, строителството, опазването на здравето и образованието.

EURid ще продължи да управлява.eu TLD регистъра най-малко до октомври 2027 година, откакто е определена за това от Европейската комисия. Организацията регистрира резистентен растеж на записаните домейни. 216 830 са новите регистрации на европейски домейни през четвъртото тримесечие на 2021 година, което бележи най-високия тримесечен растеж на регистрациите за годината. Португалия е водещата в това отношение страна с растеж от 23.4 %.

България отбелязва постоянен напредък както в месечен, по този начин и в тримесечен, и годишен проект. Показателно е, че у нас през последните шест месеца са възобновени 81.1% от записаните.eu домейни. През януари са възобновени 84.15%, а през февруари този индикатор е 81,6% %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР