Страхувайки се от политическа реакция в държавите-членки, вече не може

...
Страхувайки се от политическа реакция в държавите-членки, вече не може
Коментари Харесай

Ройтерс: Дори при решение на спора с България, РСМ далеч от влизане в ЕС

Страхувайки се от политическа реакция в държавите-членки, към този момент не може да се консолидира към гаранция за бъдещото участие на шестте балкански страни, заяви Ройтерс, базирайки се на четирима дипломати.

Според агенцята, в декларацията от срещата на високо ниво ЕС-Западни Балкани, планувана за 6 октомври в Словения, Европейски Съюз възнамерява да повтори обещанието, обещано преди 18 години (на срещата на върха в Солун) за недвусмислена поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкански. Ройтерс прецизира, че разполага с плана на документа.

" Проведени са най-малко два кръга договаряния, само че няма съглашение ", споделиха дипломатическите източници пред Ройтерс.

Държавите-членки не разкриват позициите си по въпроса, само че съгласно дипломатите богатите страни като Дания, Франция и Нидерландия се притесняват от повтаряне на бърза интеграция на страни, като Румъния и България в Европейски Съюз през 2007 година Но те също се опасяват от неприятното ръководство на трудовата миграция, като тази към Обединеното кралство, което накара доста британци да се извърнат против Европейски Съюз.

България е срещу присъединението на заради спор, обвързван с езика, заяви Ройтерс, само че даже и да има някакво съглашение, неприятното състояние отразява парализата на проекта на Европейски Съюз за създаване на „ другарски кръг “ от Украйна до Тунис, с по-тесни връзки, само че също по този начин с търговия и помощ.

„ Вместо това Китай и Русия протягат ръка към вложения и въздействие. През януари Сърбия стана първата европейска страна, получила китайски ваксини против COVID-19 за всеобща имунизация. Европейски Съюз също по този начин изостря косвено напрежението в района от 20 милиона души, защото балканските жители мечтаят да се причислят към Европейски Съюз след етническите войни през 90-те години, когато Югославия се разпадна “, се споделя в изказването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР