Стотици служители, обслужващи лондонското летище Хийтроу ще излязат в ефективни

...
Стотици служители, обслужващи лондонското летище Хийтроу ще излязат в ефективни
Коментари Харесай

Дни преди Световното първенство по футбол: Служители готвят стачка на летище „Хийтроу“

Стотици чиновници, обслужващи лондонското летище " Хийтроу " ще излязат в ефикасни протестни дейности по-късно този месец, в навечерието на Световното състезание по футбол, което ще се организира в Катар, съобщи Ройтерс.

Исканията им са за по-добро възнаграждение, обявиха представители на синдикалните организации, които стоят зад плануваните протестни дейности.

Според синдиката " Юнайт " (Unitе) към 700 служащи, които са заети в наземното обслужване и превоза на пасажери и карго до самолетите, ще стачкуват за три дни започващи от 18 ноември.

Първенството в Катар започва на 20 ноември.

" Обявените дейности ще причинят усложнения в работата, закъснения и най-вероятно ще се стигне до анулация на полети ", съобщи районният представител на " Юнайт " Кевин Хол. Засегнати ще бъдат терминалите 2, 3 и 4, а измежду фирмите върху които стачката ще окаже отрицателно въздействие са " Катар Еъруейз ", " Върждин ", " Сингапур Еъруейз " и други.

Компаниите, чийто чиновници се готвят за митинг към този момент са влезнали в договаряния със синдикатите, само че те все още не дават резултат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР