Стотици ранени след сблъсък на полицията в Бангладеш с опозиционни активисти

...
Полицията в североизточен Бангладеш използва палки и сълзотворен газ, за
Коментари Харесай

Полицията в североизточен Бангладеш използва палки и сълзотворен газ, за ​​да разпръсне опозиционни активисти на фона на политически спор за това кой ще наблюдава следващите избори.

Около 300 души бяха ранени при сблъсъка в събота вечерта, включително някои от бойна стрелба, съобщи в неделя водещият вестник на бенгалски език в страната Prothom Alo.

Агенцията United News of Bangladesh съобщи, че около 150 души, включително полицаи, са били ранени при насилието, избухнало в град Habiganj.

ГК Гаус, местен лидер на опозиционната Националистическа партия на Бангладеш (BNP), каза, че е избухнал хаос, след като хиляди поддръжници са започнали да маршируват по улиците. Полицията се изправи срещу тях и им нареди да спрат.

Палаш Ранджан Дей, полицейски служител в област Хабигандж, каза, че полицията е била принудена да предприеме действия, след като опозиционни активисти внезапно са ги нападнали, докато са се опитвали да пробият полицейска барикада.

BNP – водена от бившия премиер Халеда Зия – настоява за оставката на министър-председателя Шейх Хасина и прехвърлянето на властта на непартийно служебно правителство до следващите общи избори през януари.

Партията на Зия и нейните съюзници обвиняват Хасина в манипулиране на вота през 2018 г. и партията протестира кой трябва да наблюдава следващите общи избори.

Хасина каза, че се надява да се върне на власт за четвърти пореден мандат и казва, че изборите трябва да се проведат под надзора на нейното правителство, както е посочено в конституцията.

Съединените щати, Европейският съюз и ООН призовават всички страни да избягват насилието и да работят за провеждането на надеждни избори.


Източник: Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР