Стотици привърженици на руския опозиционен лидер Алексей Навални подкрепиха кандидатурата

...
Стотици привърженици на руския опозиционен лидер Алексей Навални подкрепиха кандидатурата
Коментари Харесай

Руският опозиционен лидер Алексей Навални се кандидатира за президент

Стотици последователи на съветския опозиционен водач Алексей Навални поддържаха кандидатурата му като самостоятелен претендент за президент, като внесоха номинацията му в локалната изборна комисия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Алексей Навални обаче няма право да се кандидатира в избори поради влезнала в действие присъда. Той би могъл да стане противник на Владимир Путин на изборите през март следващата година, в случай че за него бъде направено изключение или присъдата бъде анулирана.

" Кампанията на Навални въодушеви хората в най-отдалечените кътчета на Русия, само че съвсем сигурният победител на изборите е Путин, който има 80 % утвърждение на национално ниво ", отбелязва АП.

Според съветското изборно законодателство, с цел да бъде регистриран един самостоятелен претендент, той би трябвало да събере най-малко 300 хиляди подписа на гласоподаватели. Срокът за внасяне на описите с подписите е от 27 декември до 31 януари.

Навални сподели през днешния ден, че е уверен, че ще завоюва, в случай че взе участие в изборите, и прикани последователите си да бойкотират вота, в случай че управляващите откажат да ги записват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР