Стопкадри Нова ТвБивш директор на Националната разузнавателна служба заяви, че

...
Стопкадри Нова ТвБивш директор на Националната разузнавателна служба заяви, че
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Не виждам да има нещо скандално около полета на Лавров над България

Стопкадри Нова Тв

Бивш шеф на Националната разследваща работа съобщи, че решението на Външо министерство да позволи на самолета със Сергей Лавров да прелети над българското пространство по пътя за Република Северна Македония е вярно.

Той счита, че България нищо няма да завоюва, в случай че Външно не е било разрешило този полет, откакто Русия разгласи България за неприятелска страна.



Можеше да не им дадем позволение, само че не виждам какъв би бил смисъла. Дори и по време на война страните, техните дипломати и техните разузнавачи си беседват, и това е напълно в реда на нещата. Никога не трябва да се затварят каналите, дипломатическите канали са главен детайл в връзката по време на сложни обстановки, сподели по Нова Тв Димо Гяуров. 

Естествено, че има по какъв начин да се ревизира кои са хората в самолета с Лавров, тъй като не се съмнявайте че разрешението е обещано в цялостна съгласуваност с Европейския съюз и въпреки това с македонското държавно управление. Така че този аероплан, откакто премине над нас и кацне в Скопие, ще видят информацията от листата, който се подава – тия, които канят и тия, които употребяват покана, добави той.

Нямайте подозрение, че на борда ще има хора, които са в санкционния лист, тъй като съм уверен, че и съветската страна не желае сходни кавги въобще. Аз не виждам нищо скандално в това, че Лавров ще прелети над нашето въздушно пространство. Това е публично изключение и също така до момента то се случва към този момент доста пъти, сподели още Гяуров.

Той изрази мнени и във връзка реакцията на другите страни от ОССЕ и дали ще ще има някакви затруднения в нашите връзки с тези страни.

За мен това е обичайната реакция. Полша, прибалтийските страни обичайно реагират остро, тъй като те имат съображение да се опасяват от Русия. Те имат прекомерно тежки мемоари от предишното, обвързвано със Съветския съюз. Освен това те са прекомерно близо и основателно се тормозят, че те могат да бъдат идната цел след Украйна. Така че това е естествена реакция и съгласно мен тя е значително ориентирана за вътрешна приложимост в границите на самите страни, разяснява Гяуров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР