Петел следи какво се случва след рухването на стена на

...
Петел следи какво се случва след рухването на стена на
Коментари Харесай

Експерт: Валежите не са причина за срутването на стената на Струма

" Петел " следи какво се случва след рухването на стена на наша автомагистрала.

В последния работен ден преди великденските празници, отвориха за придвижване сектора при свлачището по автомагистрала " Струма " в региона на 16-и км. 

В известие изпратено до медиите се споделя, че екипите са работили с оптималната готовност, с цел да се пусне придвижването за столицата в две ленти и водачите да пътуват без ограничавания за идните почивни дни за Великден и Гергьовден. 

Предстои да бъде предоставено правенето на механически план за възобновяване на отводняването и подсилване на стените в сектора при 16-и км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в сегашния строителен сезон, написа novini.bg.

В неделя на 28 април подпорна стена падна в сектора и затрудни придвижването в региона. От АПИ обявиха, че преовлажняване на почвата е съдействала за това. Според специалиста Ясен Ишев няма по какъв начин поради преваляванията да се е срутила стената, тъй като не е валяло толкоз доста. 

" От предходната година виждам, че е почнало да се движи напред към пътното платно. Инспекциите се вършат 2 пъти в годината, където се означи, че има неизправности да се взимат ограничения, тук е могло да се вземат ограничения още предходната година, с тези земни маси, които са били натиснати. Тя е срязана в долната си част, двете ламери бяха паднали на спешната лента. Това значи две неща – първо, че не е изчислена вярно и второ, че има геоложка изненада, някаква леща, непредвидена от проектантите ", уверен е ръководителят на УС на Научно-техническия съюз по превоза Ясен Ишев.

Експертът добави, че откакто едно оборудване се проектира, то има гаранционен период от 12 години, само че и би трябвало да се поддържа. 

Все още се прави оценка на вредите. Тепърва ще се преценя каква подпорна стена да бъде построена, с цел да не се повтори сриването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР