Хиляди туристи от Румъния ще бъдат в България на Великден.Близо

...
Хиляди туристи от Румъния ще бъдат в България на Великден.Близо
Коментари Харесай

Хиляди румънци превземат Балчик, Кранево и Албена на Великден

Хиляди туристи от Румъния ще бъдат в България на Великден.

Близо 3000 туристи са избрали курорта Албена, с цел да си изкарат великденските празници, оповестяват от ваканционното населено място. С това комплексът ще даде самобитен старт на летния туристически сезон. Врати ще отворят общо осем от хотелите във курортния комплекс, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция Павлина Живкова. Туристите са най-вече от България и Румъния. Те ще бъдат посрещнати с тематични менюта, готови от основните готвачи на комплекса. От ваканционно населено място " Албена " са организирали стратегия с детска анимация, музикални концерти и спортни занимания за гостите. 

Желаещите ще могат да посрещнат Христовото Възкресение на вечерната работа в храм " Св. Успение Богородично " в село. Оброчище, а отец Филип ще благослови тържествения обяд в комплекса точно на Великден.

От " Албена " показват още, че доста от гостите на приключилия латино фестивал World Stars Salsa Festival са удължили престоя си, с цел да посрещнат светлия християнски празник на брега на морето. 

В Свети Влас също е направено всичко належащо за обезпечаване на сполучлив летен сезон, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция Галя Тенева. Градът е подготвен да посреща туристи. Голяма част от заведенията, хотелите и комплексите са отворени, на плажовете са сложени чадъри и шезлонги, сподели кметът на града Иван Николов. Той разгласи, че през днешния ден публично се открива летният туристическият сезон, когато се празнува и празникът на града - 2 май.

Началото на сезона съответствува и с великденските празници. От години Свети Влас закупи необятна известност измежду румънските туристи. Традиционно те са и първите ни посетители в този момент за празниците. Имаме и рускоговорящи посетители, немци, англичани, поляци. От средата на май се чака активизиране на туристическия поток към града. Съдейки по предварителните записвания, имаме всички предпоставки да бъдем оптимисти за мощен летен сезон, съобщи кметът. По думите му Свети Влас е прелестен образец за това по какъв начин могат да се съчетават естествени, културни и исторически дадености. Тук сезонът на процедура не завършва, тъй като и през зимата имаме претовареност, уточни той.

Кметът сподели още, че обичайно на днешния ден Свети Влас събира стотици посетители. Според поверията празникът дава началото на летния Атанасовден. Николов описа, че Свети Влас е единственият град в България, който носи името на светец. Там през 14 век е имало огромен и прочут манастир, носещ името на светеца Свети Власий. 

Иван Николов означи, че Свети Влас е разгласен през 1963 година за климатичен морски курорт, а климатът е удобен за лекуване на белодробни болести.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР