Стомашните киселини, познати с научното наименование гастроезофагеална рефлуксна болест, могат

...
Стомашните киселини, познати с научното наименование гастроезофагеална рефлуксна болест, могат
Коментари Харесай

Как да се справим със стомашните киселини?

Стомашните киселини, познати с научното название гастроезофагеална рефлуксна болест, могат да са огромна злина. Често се появяват след прекалено похапване, тютюнопушене, банкет на алкохол, кафе, характерни медикаменти, стрес или пък по други аргументи.
Ще познаете стомашните киселини по признаци като тежест в хранопровода или гърдите, парене, щедро обособяване на слюнка, чувство за кисел усет, раздразнение на гърлото, даже и леко усложнение на говоренето.

Как да се оправим със стомашните киселини допустимо най-бързо?
Един от методите за бързо потушаване на неприятното чувство е приемът на сода за пиянство. Газираната напитка ще ви даде утешение единствено след 1 чаша.
Консумацията на зелена ябълка също би ви помогнала да се справите с неприятното чувство в гърлото. Ако нямате такава на разположение пък, можете да заложите на 1 супена лъжица ябълков оцет, разтворена в 1 чаша вода. Изпийте и ще забележите усъвършенстване.
 Разпознайте първите признаци на инфаркта, измежду които и този нехарактерен признак Разпознайте първите признаци на инфаркта, измежду които и този нехарактерен признак
Инфарктът покосява хиляди хора годишно. Той е измежду първите аргументи за смъртност в международен мащаб. Настъпва, когато потокът от кръв към...
В безмилостната битка със стомашните киселини на помощ идва и положителният остарял лимон. Изцедете цитруса и поставете две супени лъжици от сока в чаша с вода. Разбъркайте и изпийте едновременно, с цел да облекчите стомаха си.
Същата работа ще си свърши и чаят от джинджифил. Той е непостижим при простуда, гадене, смутен корем и стомашни киселини.
Как да се предпазим от стомашните киселини в дълготраен проект?
Ако стомашните киселини ви безпокоят непрестанно, евентуално би трябвало да измененията някои навиците си, Ето потребни препоръки, които да последвате, за ограничите казуса:
Спазвайте времето за хранене и се старайте да следвате идентичен хранителен режим, състоящ се от 3 съществени хранения и 2 леки закуски, в релаксираща, спокойна конюнктура. Дъвчете храната доста усърдно и се старайте да не ядете, до момента в който четете имейлите си или гледате обичаното си телевизионно шоу.
 Експерт: Няма безвредна за стомаха форма на аспирин Експерт: Няма безвредна за стомаха форма на аспирин
Няма форма на аспирина, която да е безвредна за стомаха, а резултатът на аспирина е дозозависим. Това съобщи пред БНР проф. доктор Борислав Вл...
Откажете се от навика да пиете течности по време на хранене. Така разреждате стомашните си сокове и пречите на естественото храносмилане. Водата би трябвало да се употребява в дребни количества през целия ден.
За да предотвратите болки в стомаха, тежестта и паренето, вечеряйте 4 часа преди спане.
Облечете се допустимо най-леко и се откажете от доста стегнати презрамки и прекомерно тесни облекла, тъй като те усилват риска от рефлукс.
Не дъвчете дъвка, тъй като този табиет може да усили секрецията на стомашна киселина. Съветваме ви още да откажете и цигарите. От друга страна, продуктите, заместващи никотина, също могат да усилят секрецията на стомашна киселина, тъй че избягвайте и тях.
За да предотвратите образуването на стомашни киселини, избягвайте прекомерно горещите или прекомерно студените храни и питиета, които в допълнение натоварват храносмилателната система. Препоръчваме ви също по този начин да не прекалявате с прекомерно лютите подправки. Внимавайте още с туршиите, даже и те да са домашни. Някои кисели и пикантни храни могат съществено да раздразнят стомаха ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР