Столичният общински съвет (СОС) ще заседава извънредно днес. Председателят на

...
Столичният общински съвет (СОС) ще заседава извънредно днес. Председателят на
Коментари Харесай

СОС заседава извънредно заради промените по бул. "Патриарх Евтимий"

Столичният общински съвет (СОС) ще заседава изключително през днешния ден. Председателят на СОС Цветомир Петров свика две изключителни съвещания на съвета.
 
Първото ще стартира в 10:00 ч. и е във връзка изясняване на събитията в интервала 2007-2024 година, довели до непрекъснатото прекъсване на работата на всички въжени уреди, осигуряващи достъпа от София до Природен парк " Витоша ", се показва в уеб страницата на Столичната община. 
 
Второто изключително съвещание ще стартира в 12:00 ч. и на него ще бъде изслушан кметът на Столичната община Васил Терзиев по отношение на новата организация на придвижването по бул. " Витоша ", бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Проф. Фритьоф Нансен ".
 
В понеделник общинският консултант от групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев прикани на чуване да се явят някогашните кметове на София Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов.
 
По-късно същия ден служебният министър председател Димитър Главчев разпореди на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) инспекция на обстоятелствата и събитията, довели до прекратяване на действието и на последното лифтово оборудване в Национален парк " Витоша ". 
 
Проблемът с модернизирането на оборудванията на територията на Природен парк " Витоша " попада в обсега на публичното внимание и се политизира за следващ път, обявиха от " Витоша ски " в позиция, изпратена до медиите.
 
От " Витоша ски " приканиха Столичната община да разпореди изработването на профилиран обстоен организационен проект, с който да бъде разрешена подмяната на Княжевския въжен превоз. В позиция, публикувана от сдружението, се акцентира, че този проект се чака към този момент четири години и компанията е поискала точно на нея да бъде предоставено изработването му още през 2020 година. 
 
В края на предходната седмица кметът на София съобщи, че поема ангажимент до края на мандата да има най-малко един работещ въжен превоз. По думите му, няма по какъв начин да има упования за шест месеца да се реши проблем, завещан от остарялото ръководство на Столичната община и датиращ от 2007 година. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР