Столичният общински съвет ще направи седми опит за избор на

...
Столичният общински съвет ще направи седми опит за избор на
Коментари Харесай

Столичен общински съвет с поредно заседание, за да си избере председател

Столичният общински съвет ще направи седми опит за избор на ръководител. Вече повече от два месеца работата на локалния парламент е блокирана.

В търсене на излаз от рецесията се организираха серия от диалози сред част от партиите в Общинския съвет. В тях участваха представители на ПП-ДБ, „ Спаси София ", Българска социалистическа партия и „ Синя София “. Стана ясно и, че разновидността за ротационен ръководител не е вероятен.

Заради наработещия Общински съвет, без решение остават значими въпроси като план-сметката за чистотата, плана за бюджет на София за 2024 година, както и кандидатстването за планове с европейско финансиране.

Преди дни се организира и работна среща сред кметът Васил Терзиев и общински съветници от всички групи, на която Терзиев си потегли, защото не му харесаха въпроси. Малко по-късно се оплака, че не желал разискването да бъде обществено и да се излъчва онлайн, самият той забранил. От ГЕРБ-СДС оповестиха, че бюджетът и неговото разискване не може да става при закрити врата и излъчваха началото. Терзиев пък напусна съвещанието и не пожела да отговори на нито един въпрос.  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР