Столичният общински съвет и кметът на София да не прибързват

...
Столичният общински съвет и кметът на София да не прибързват
Коментари Харесай

Фандъкова да не бърза с нов заем от 2 млрд. лв. за Топлофикация

Столичният общински съвет и кметът на София да не прибързват да обвързват " Топлофикация София " с проект, предусещащ тегленето на нови 2 милиарда лева заеми в миг, когато сдружението към този момент е натрупало над милиард отговорности.

Това мнение показва ръководителят на гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова до Столичния общински съвет и кмета на Столична община във връзка желанието в четвъртък общинските съветници да гласоподават проекта за надграждане, саниране и рекапитализация, както и финансовия модел, заложени в показания проект по контракта за техническо консултиране на " Топлофикация София " от Black&Veatch Management Consulting.

Предложените от консултанта механически решения не са задоволително обосновани, подценена е опцията за други механически благоприятни условия, а съгласно експертни оценки заложената цена е нереално висока.

Поемането на сходен ангажимент е голословно при течащи договаряния за сформиране на ново държавно управление, неизясненост за цялостната енергийна политика на страната, преди приемането на Стратегия за стабилно енергийно развиване до 2050 година, без необятно публично разискване и допитване до всички заинтригувани страни и опонира на интереса на столичани, е мнението на Манолова.

В изпратеното от нея мнение се показва още, че „ Настоящото болшинство в Столичния общински съвет няма моралното право, нито експертния капацитет да взема каквито и да е било стратегически решения за бъдещото на „ Топлофикация София “ ЕАД. В последните 10 години откогато сдружението стана 100% благосъстоятелност на Столична община, ръководещите от политическа партия  ГЕРБ го до доведоха до  „ механически и финансов “ колапс “.

" Мандатът на кмета и на общинските съветници изтича след две години, а плануваните нови отговорности и осъществяването на проекта могат да се осъществят след минимум 40 месеца, когато напълно ново ръководство на София ще бъде обвързано с прибързаните решения, взети през днешния ден ", счита още Мая Манолова. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР