Столичният общински съвет да одобри план за модернизация и стабилизиране

...
Столичният общински съвет да одобри план за модернизация и стабилизиране
Коментари Харесай

Как американци ще оправят софийското парно

Столичният общински съвет да утвърди проект за рационализация и стабилизиране на „ Топлофикация София “, направен от експерти от Съединени американски щати, оферират от групата на ГЕРБ-СДС в съвета.

Независими американски консултанти създадоха проекта в осъществяване на безвъзмездното съглашение сред Столична община и Агенцията за търговия и развиване на Съединени американски щати, подписано сред кмета госпожа Фандъкова и посланика на Съединени американски щати госпожа Херо Мустафа в края на м. май, тази година. Планът за възобновяване и финансова стабилизация на „ Топлофикация София “ е препоръчан от консултантите  от интернационалната инженерингова компания „ Блек и Вийч “ и преглежда опциите за цялостна рационализация на индустриалните мощности, промяна на остарялото съоръжение и привеждане в сходство с всички модерни екологични правила. Планира се това да стане посредством възобновяване на няколко от съществуващите когенерационни и котелни съоръжения и на разпределителна мрежа на сдружението, които се употребяват за доставка на топлинна и електрическа сила на повече от 1 млн. жители. По този метод „ Топлофикация София “ ще може да обезпечава надеждна и налична топлинна сила по финансово резистентен и екологично съгласуван метод в продължение на минимум 25 години. В оферти от консултантите проект са в детайли разказани и хрумвания за финансиране на планове и структуриране на вложения.

„ Предложеното решение  съставлява най-мащабна и цялостна стратегия за възобновяване на „ Топлофикация София “, която обезпечава отопление на над 1 млн. столичани. Това е една от предпочитаните ни задания, по които търсим както международна експертиза, по този начин и политически консенсус. С помощта на интернационалните специалисти съм убеден, че ще доведем до сполучлив свършек този дълъг и нелек развой. Разчитаме на виновното и градивно отношение и на сътрудниците от другите партии в общинския съвет “, разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР