Столичната полицията и Столичната РЗИ проведоха акция в хотел Маринела

...
Столичната полицията и Столичната РЗИ проведоха акция в хотел Маринела
Коментари Харесай

Акция и глоби след празненство в столичен ресторант

Столичната полицията и Столичната РЗИ организираха акция в хотел " Маринела " в събота вечерта, заяви. Ресторантът в хотела е бил цялостен с клиенти, което опонира на въведените противоепидемични ограничения.

Районът е бил отцепен от полицията.

Според очевидци, полицията нахлула в панорамния ресторант на 19-я етаж малко след 22 часа. На място е имало към 60 клиенти. По настоящите сега противоепидемични ограничения заведенията за хранене към хотели могат да работят до 22 ч. и то единствено за посетители на хотела.

Клиентът Светослав Велков изясни, че тъкмо си е плащал сметката, когато инспекторите нахлули. Той беше безапелационен, че е посетител на хотела и не схваща за какво е бил арестуван за инспекция.

Управителят на заведението Христо Йорданов изясни, че не е имало проведено мероприятие и клиентите на разнообразни маси не се познават. " Тази ми е 50-ата година в този поминък. За пръв път ми се случва сходно нещо и мисля, че повече няма да работя ", означи той, представен от bTV.

Полицията сформира актове на присъстващите, а РЗИ санкции компанията, ръководеща ресторанта, както и трима чиновници за погрешно носене на маски. " Нарушена е заповед на министъра на опазване на здравето - след 22 ч. заведението не може да работи, без значение - посетители на ресторанта, на хотела, на София или на Република България ", сподели Ина Балабанова, основен контрольор, РЗИ.

По източници на bTV тестваният ресторант не е под управлението на хотела, а е нает от частно лице.

В петък, 15 януари, имаше две сходни акции в Пловдив.

Актът на физически лица при сходни нарушавания е от 300 лева до 1000 лева, а за притежателите санкцията доближава 2000 лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР