Столичната община и РЗИ - София предприемат извъредни мерки срещу

...
Столичната община и РЗИ - София предприемат извъредни мерки срещу
Коментари Харесай

След кошмара в Южния парк: Пръскат извънредно срещу кърлежи в София

Столичната община и РЗИ - София подхващат извъредни ограничения против кърлежите, откакто преди дни лекари откриха 50 от тях в главата на дете, разхождало се в Южния парк.

Традиционно обработването на паркове и градинки против кърлежи се прави два пъти в годината – през април и през септември, само че поради огромната популация тази година се прави и изключителна намеса.

Специалистите поучават хората да заобикалят неокосени тревни площи, да носят дълги и бели облекла. Родителите да не разрешават на децата да играят към високи треви и шубраци, а след излет и разходка да се ревизираме за кърлежи по тялото и главата.

"Този сезон е по-подходящ за развиването на кърлежите и точно с тези мероприятия, които се провеждат по наше наставление и с интензивността на жителите, целим да повдигнем интереса към профилактиката по отношение на ухапванията от кърлежи ", разяснява Цезарина Илиева от РЗИ - София пред "България от еър ".

Тя изясни, че вредителите намират обработките навън и не може да се чака 100% успеваемост, както е в затворено помещение. По думите ѝ те са паякобразни, развъждат се свободно в природата и снасят хиляди яйца, по тази причина е значимо държанието на жителите в този сезон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР