Столична община с Общинската агенция за инвестиции, която създадохме преди

...
Столична община с Общинската агенция за инвестиции, която създадохме преди
Коментари Харесай

Заработи консултантски офис за стартиращи предприемачи в София Тех Парк

Столична община с Общинската организация за вложения, която създадохме преди три години, и с Общинския гаранционен фонд работим точно за стимулиране на предприемачески и капиталови планове в града. В последните години София се утвърди като районен център на осведомителни и информационни технологии с над 40 000 заети в IT бранша и 90% от софтуерните компании в страната. Информационните технологии са измежду най-бързо разрастващите се промишлености. Убедена съм, че тези триумфи на града се дължат главно на високообразованите хора. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на нов Консултантски офис за поддръжка посредством достъп до финансиране на новаторски, започващи и обществени бизнесмени на Общинския гаранционен фонд за дребни и междинни предприятия и е ситуиран в "София Тех Парк ", постройка развъдник, ет. 1.

"Офисът е продължение на напъните на Столична община за обезпечаване на налична инфраструктура и осведомителна среда посредством улеснение на достъпа на започващи новаторски предприятия до финансов запас за реализацията и развиването на техните бизнес планове " – сподели кметът Фандъкова.

Пространството е особено създадено за офисна работа, работа в мрежа и подкрепяне на започващи компании да развиват своите хрумвания в сполучлив бизнес, както и да имат достъп до разнообразни източници на финансиране. От основаването си Общинският гаранционен фонд е подкрепил над 640 плана на дребни и междинни предприятия като е съдействал за разпределяне на заеми за над 117 млн. лв. с гаранционен ангажимент на Фонда към тях за над 31 млн. лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР