Стивън Хокинг, за разлика от много теоретици и физици, които

...
Стивън Хокинг, за разлика от много теоретици и физици, които
Коментари Харесай

Ефирът притихна след тези думи на проф. Лъчезар Филипов за агресивните извънземни и последното предупреждение на Стивън Хокинг

Стивън Хокинг, за разлика от доста теоретици и физици, които боравят със комплицирани формули в последните 20 години се занимава с популяризация на науката. Той споделя – на нашите внуци квантовата механика би трябвало да им е като А, Б, да не се боят от тази просвета. Това съобщи в предаването „ Лице в лице ” астрофизикът проф. Лъчезар Филипов.

„ Стивън се занимаваше с астрофизика, с доктрина на черните дупки, с космология, само че последните години точно тези му занимания с началото на света, с края на звездите, му даде една мощ във философията. Той говореше за бъдещето на човечеството.
Той добави още, че Хокинг е алармирал и за развиването на изкуствен интелект и смята, че това може да навреди на човечеството. Неговата наклонност е, че ние би трябвало да гледаме натам – да напуснем земята, защото сега Земята е обречена. Ако продължаваме по този начин да живеем, ние ще съсипем екологията, ще съсипем Земята. Затова би трябвало да мислим за нашето преселение на други планети и най-удобната за момента е Марс, защото там е имало вода, имало е естествена атмосфера и можем с неголеми старания да възстановим тези условия”, сподели проф. Филипов.
Хокинг е предизвестил във връзка с връзките ни с извънземните – да не гугукаме доста, тъй като те могат да схванат за нас и да ни нападат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР