Стефанос Циципас показа прекрасен тенис на тазгодишния Аустрелиън Оупън и

...
Стефанос Циципас показа прекрасен тенис на тазгодишния Аустрелиън Оупън и
Коментари Харесай

Циципас за треньорската помощ: Не мога да чуя нещо при този шум; аз съм нарочен

Стефанос Циципас сподели прелестен тенис на тазгодишния Аустрелиън Оупън и това в цялостна степен важи и за играта му в полуфиналната фаза против Даниил Медведев, въпреки че гъркът се озова от губещата страна. Отново обаче фокусът като че ли се измести от чудесните спортно-технически изяви на Стефанос, а повода е добре позната.

Световният номер четири за следващ път получи нерегламентирана помощ от страна на своя татко. Апостолос Циципас беше предупреждаван от съдиите голям брой пъти в предходните дуели на сина си, само че той просто слагаше маска върху своята уста и продължаваше да дава разнообразни препоръки. Това през днешния ден изнерви до краен лимит Медведев и той неколкратно направи забележка на арбитъра да вземе отношение по въпроса, а най-после просто му се разкрещя.

Въпросните обстановки обаче наподобява въобще не тормозят миналогодишния финалист от Ролан Гарос и неговата позиция се разграничава радикално от всеобщата такава:

" Не мога да чуя нищо по време на игра. Напълно невероятно е. Сами видяхте по какъв начин на два пъти изгубих следата на резултата по време на дуелите си, а публиката е необикновено шумна на всяка една обособена точка. Вероятно би трябвало да притежаваш необикновен слух, с цел да си кадърен на сходно нещо. Беше ми доста смешно по какъв начин получих предизвестие за треньорска помощ в срещата си с Беноа Пер, защото треньорът ми беше в другия завършек на корта и евентуално това е един от най-забавните моменти в конкуренцията до момента.

Честно казано съм привикнал на сходно отношение и съм умишлен отдавна насам. Случвало ми се е да получавам сходни забележки в предишното и сега съдиите наблюдават само моя щаб и изобщо не се вглеждат в съперниковия подобен. Жертва съм на сходно отношение от прекомерно от дълго време. Вероятно арбитрите в никакъв случай няма да схванат, че аз не слушам нищо от тези думи, защото се пробвам да пресъздам играта в мозъка си и да намеря нужните решения, тъй че препоръките са последното нещо, от което нуждая се. Не съм подобен вид човек, който да се вслушва в инструкции по време на дуела. По-скоро го оставям за тренировките.

Баща ми е разговорлив по природа и съм прекарал безчет доста часове, с цел да го накарам да спре с говореното, само че то е част от него. Убеден съм, че занапред ще получавам сходни предизвестия, въпреки че не се вслушвам в нито една негова дума, само че няма проблеми. Могат да продължат с този фасон, в случай че имат вяра в правотата си.

Именно по тази причина приканих треньорската помощ да се позволи на корта, тъй като играчите така и така получават непрекъснати препоръки. Много треньори са се научили да подсказват по извънредно ловък метод, което не важи за татко ми " - приключи Циципас.

Tsitsipas about coaching warning

" They`ve been targeting me already a long time. I feel like I`ve gotten a few in the past and the umpires are always paying attention to my box never paying attention to the opponent`s box. I feel I have been a victim of that for a long time now "
— Luca Fiorino (@FiorinoLuca)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР