Става въпрос за най-голямата действаща група за трафик на мигранти

...
Става въпрос за най-голямата действаща група за трафик на мигранти
Коментари Харесай

Разбитата от спецслужбите банда можела да извежда от България стотици мигранти месечно

Става въпрос за най-голямата настояща група за трафик на мигранти през българска територия. Това сподели зам.-главният прокурор Иван Гешев във връзка акцията против незаконна група за трафик на мигранти, за която беше обявено по-рано през днешния ден, съобщи кореспондент на Novini.bg

Информацията сътрудниците са придобили при предходна интервенция против трафика на мигранти през 2017 година, която беше наречена от сътрудниците от чужбина "Халифакс ". Тогава бяха арестувани над 40 лица и вследствие на сполучливото ѝ привършване бяха наградени двама български прокурори. В хода на работата сътрудниците са стиогнали до друга група – актуалната, съобщи Гешев.

Към момента са арестувани над 17 лица, следва да се реши какъв брой от тях ще бъде поискано удължение на 24-часовата мярка за неотклонение, заяви зам.-главният прокурор.

Тази група се е занимавала с трафика на територията на България. Основната активност е трафик на мигранти, главно от Афганистан. Групата посреща на българската граница съответните клиенти, настаняват се в региона на Свиленград, транспортират се в София в циганските махали във "Факултета " и в "Орландовци " за 2-3 дни, след което се извеждат към Западна Европа през сръбската граница. Заплащането е по арабската система Хавала – не се заплаща директно, а през избрани лица. Не може да се каже с акуратност какъв брой пари са вземали, само че съм сигурен, че е най-малко няколко хиляди евро, уточни Гешев.

По думите му незаконната група има доста добра организация на всички равнища и потенциал да извежда от страната ни стотици мигранти месечно. Това е едно огромно, приключено комерсиално сдружение за трафик на мигранти, съобщи Иван Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР