Става дума, когато стана ясно, че външният министър Дейвид Камерън

...
Става дума, когато стана ясно, че външният министър Дейвид Камерън
Коментари Харесай

Сунак е в криза, тъй като дясната тори отхвърля плана за Руанда и Камерън е изпратен да отблъсне бунтовниците

Става дума, когато стана ясно, че външният министър Дейвид Камерън оказва помощ в борбата да задържи депутатите от торите на страната преди решаващо гласоподаване в Народното събрание във вторник.

Но уволнената Суела Браверман натрупа още повече напън върху господин Сунак, като сложи под подозрение неговото „ много необичайно “ изказване, че продължаването на законопроекта би довело до пропадането на договорката с Руанда.

Предполагайки, че министър председателят не споделя истината, тя сподели пред Sunday Telegraph: „ Била съм в Руанда няколко пъти и съм говорила доста с държавното управление на Руанда. Никога не е предизвиквало сходни опасения. “

Консерваторите както от дясната, по този начин и от лявата част на партията обмислят дали да се опълчват на гласуването във вторник. Лейбъристите ще се стремят да гласоподават срещу законопроекта, което значи, че протест единствено на 28 тори може да докара до унизително проваляне.

Сър Бил е председателствал по този начин наречената „ камара на звездите “ от юристи, които организират изпит за Европейския парламент Изследователска група от депутати от торите, само че други отдясно в Новите консерватори и групата на здравия разсъдък също чакат формалните изводи – предстоящи в понеделник.

Ветеранът от торите написа в Telegraph, че са обмисляли дали „ формулировката е задоволително водоустойчива, с цел да отговори на политическите цели на държавното управление “.

Той сподели: „ В момента не е по този начин. Нашият отчет, уповавам се, ще бъде потребен на държавното управление при вземането на решение дали законопроектът в настоящия му тип е подобаващ за задачата или ще изисква в допълнение изменение, даже от самото държавно управление. “

Лорд Камерън и няколко други министри, се споделя, че са помагали в натиска на номер 10 да убедят бунтовниците от торите да поддържат законопроекта. Новият външен министър е разговарял със сър Бил в продължение на 45 минути в петък следобяд, съгласно Sunday Times.

Десните тори остават ядосани, че законопроектът оставя открити правни провокации от страна на обособени лица, търсещи леговище. Г-жа Брейвърман сподели: „ Ще има самостоятелни искове, предявени от всеки човек, който е качен на първия полет до Руанда. “

Отстраненият хардлайнер също по този начин изрази опасения, че напуща, игнорирайки краткотрайните разпоредби по предписание 39 от Европейския съд за правата на индивида, който блокира миналогодишния плануван полет в Руанда.

„ Знам, че нашият основен прокурор е посъветвал, че пренебрегването на предписание по предписание 39 би било нарушаване на интернационалното право, тъй че в настоящия си тип предписание 39 ще блокирани полети “, сподели госпожа Брейвърман.

Умерените тори от групата One Nation са загрижени да кажат на съдилищата, че би трябвало да открият, че източноафриканската нация е „ безвредна “.

Дамиън Грийн, ръководител на групата, сподели: „ Правомощията на министрите да вземат сами решения по обособени случаи, това е един от въпросите, които бяха повдигнати, а също и аспектът на законодателството, който твърди, че Руанда е в сигурност. Това са две опасения, които имаме. “

Някои отдясно желаят да отидат по-далеч в неприлагането на Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ). Но бъдещите бунтовници от целия набор се чака да изчакат до по-късен стадий, с цел да се опитат да трансформират проектите на господин Сунак, вместо да му нанесат унизително проваляне тази седмица.

Сър Кеир ще изнесе тирада във вторник, в деня на решаващия избор, с цел да твърди, че торите „ се бият като плъхове в чувал “.

Г-н Сунак твърди в ново изказване, че лейбъристите „ не са годни да ръководят “, добавяйки: „ Тази седмица лейбъристите би трябвало най-малко един път да се повдигнат над политическите игри... Те би трябвало да работят в сходство с националния интерес. “

Но партията на сър Кийр упрекна торите, че „ молят за нашите гласове “, с цел да прокарат законодателството на помогнете за съживяването на техния „ трик “ в Руанда за £290 милиона.

„ Това, че министър-председателят моли за нашите гласове, потвърждава, че неговото изтощено, безредно държавно управление не може да реализира резултати за нашата страна “, сподели представител на партията.

Усилията на господин Сунак да попречи на неговите разединени депутати да се бунтуват против законодателството се натъкнаха на друга спънка, когато се разкри, че правна оценка е дала единствено „ 50% в най-хубавия случай “ късмет за триумф за приемане на полети за премахване до Руанда.

Източник: independent.co.uk

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР